KURUMLAR ARASI FUTSAL

14.02.2019
KURUMLAR ARASI DÜZENLENECEK OLAN FUTSAL TURNUVASI BAŞVURULARI 20 ŞUBAT 2019 ÇARŞAMBA GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR UZATILMIŞTIR. 21 ŞUBAT 2019 PERŞEMBE GÜNÜ KURA ÇEKİMİ YAPILACAK OLUP, MÜSABAKALAR 25 ŞUBAT 2019 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAKTIR.

T.C. KIRIKKALE VALİLİĞİ GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ

2019 YILI

“KOŞABİLİYORKEN KOŞ” VE “SOĞUK ZAMANLARDA SICAK SALONLARIMIZDA SPORA” PROJESİ KAPSAMINDA

KAMU KURUM KURULUŞLAR ve STK'LAR ARASI SALON FUTBOL TURNUVASI STATÜSÜ

MADDE 1 - AMAÇ ve KAPSAM

1.1. Bu statü; sporun kitlelere yayılması, spora ilginin artırılması, sporun her yaştaki insanın beden ve ruh sağlığını geliştirmesi, kamu kurum ve kuruluşları arasındakı iletişimin saygı, sevgi, dostluk ve hoşgörü diyaloğuna dönüşmesi amaçlarıyla Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenecek “Kamu Kurum Kuruluşlar ve STK'lar arası Salon Futbol Turnuvası” için hazırlanmıştır.

MADDE 2 - ORGANİZASYON

2.1. 2019 yılı Kamu Kurum Kuruluşlar ve STK'lar arası Salon Futbol Turnuvası, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilecektir.

MADDE 3 - TURNUVA TARİHİ

3.1. Son Başvuru tarihi 20 Şubat 2019 mesai bitimine kadar yapılacaktır. Turnuvanın fikstürü 22 Şubat 2019 tarihinde GSİM toplantı salonunda yapılacaktır. Müsabakalar 25 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır. Müsabakalar Yenimahalle Spor Salonunda yapılacaktır.

MADDE 4 - MÜSABAKA SİSTEMİ VE FİKSTÜR ÇEKİMİ

4.1. Müsabakalar tek devreli lig usulüne göre grup maçları yapılacaktır ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar bir üst gruba çıkacaklardır.

4.2. Gruplar, katılımcı takım sayısına göre turnuva tertip komitesi tarafından belirlenecek olup, fikstür çekiminde açıklanacaktır.

4.3. Birinci kademe grup müsabakaları fikstür çekim yeri ve zamanı turnuvanın son başvuru tarihini takip eden haftada Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü www.kirikkalegsim.gov.tr web sitesinde yayınlanacaktır. MADDE 5 - KATILIM ŞARTLARI

Katılacak kurum tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne kurumda çalışıyor belgesi veya kurum kimlik kartı ile resimli esame listesi ile başvuru yapılacaktır.

Başvuruda her sporcu için 2 adet resim, kimlik fotokopisi, GSİM tarafından verilecek olan sporcu sağlık beyanı tam ve eksiksiz doldurularak yapılacaktır. Ve takım listesi doldurulacak yetkili kurum amiri tarafından imza ve kaşeli olacak.

Müsabakalara çıkmak için GSİM tarafından verilecek olan sporcu kimlik kartı zorunlu olacaktır

Müsabakalarda 2018 — 2019 tarihlerinde lisansı vizeli olan faal sporcular oynayamayacaktır. Kurum harici oyuncu oynayamayacaktır.

Kurum müsabakaya çıkarken hakeme takım esame listesi ve oynayacak olan sporcuların sporcu kimlik kartlarını vermek zorundadır.

Müsabakalar Yenimahalle spor salonunda oynanacaktır Sporcularda yaş sınırı yoktur.

OYUN KURALLARI

Müsabakalar 2x25 dakika üzerinden oynanacaktır.

Oyun 6*1 (1 kaleci) altı oyuncu ile oynanacak, takımlar esame listesine 15 sporcu yazabilirler. Oyuncu değişikliği sınırsızdır. (çıkan oyuncu tekrar girebilir)

Müsabakalar resmi hakem ile oynatılacak ve kırmızı kart cezaları tertip kurulunca verilecektir. Çift sarı karttan ihraç edilen oyuncu ( herhangi bir taşkınlık yapmadıysa) bir maç ceza alır ve ilk maçta cezasını çeker.

Kırmızı kartla eksik kalan takım 2 dakika eksik oynar, eğer takım bu süre içinde gol yerse takım altıya tamamlanır, yoksa iki dakika bitiminde oyuncu sayısı eşitlenir. Kırmızı kart gören oyuncu oynanan müsabakada tekrar oynayamaz ve tribüne gönderilir.

Müsabakalarda başlama vuruşundan direk gol atılamaz.

Kaleciler aut atışıda dahil olmak üzere oyun içinde kendisine gelen topta dahi degaj yapamazlar elle oyunu başlatmak zorundadırlar.

Kaleciye pasta kaleci ayakla oynar, elle oynayamaz elle oynarsa oynadığı yerden oyun rakip takımın direk serbest vuruşu ile başlar.

Kalecinin elle attığı gol geçersizdir. Aut atışı oyun başlar.

Takımdaki oyuncu sayısı herhangi bir sebeple (ihraç, sakatlık) 4 oyuncunun altına düşerse o takım müsabakayı hükmen kaybeder. Skor 3 gol sayısından yüksekse aynı şekilde tescil edilir yoksa skor 3 e tamamlanır. 3 gol sayısına tamamlanırsa kaybeden takımın attığı gol varsa gol silinir.

Oyun içinde müsabaka herhangi bir sebeple durmuşsa ( faul, korner, taç, aut) rakip takım topu 10 saniye içinde oyuna sokmak zorundadır. Yoksa atış karşı takıma geçer. ( köşe vuruşunda aut, kaleci başlayışında endirek serbest vuruş)

Müsabakalarda taç atışı vardır. Taç atışı ayakla başlar. Tavana vuran toplar en yakın kenar alanından rakip takım tarafından ayakla başlatılır, bu vuruştan direk gol yapılamaz

Oyun içinde ( serbest vuruş, köşe vuruşu ) baraj mesafesi 5 metredir.

Bariz gol engellemede ( tek vuruşta gol) ceza kırmızı kart ve direk serbest vuruştur( ceza alanı içi penaltı)

Ceza alanı kaleye 7 metre uzaklıktaki yayla çizilmiş alandır Penaltı vuruşları 6 metredir. Müsabakalarda galibiyete 3 beraberliğe 1 puan verilir

Gruplarda müsabakanın berabere bitmesi halinde takımlar 1 puan alırlar, ancak kendi aralarındaki eşitliği bozmak için 3” er adet seri penaltı atışı yapılır. Penaltıyı kazanan takım grup müsabakaları bitiminde aynı puana sahiplerse üstte yer alır

Eleme turlarında beraberlik halinde 5 dakika ilave uzatma süresi oynanacaktır. İlave uzatma süresi sonucunda beraberlik deva ediyorsa 5 adet seri penaltı vuruşlarına geçilecektir. Bu atışlar sonucunda beraberlik devam ediyorsa her takım eşitliği bozana kadar | * er penaltı vuruşu yapacaktır. Penaltı vuruşlarında esame listesindeki bütün sporcular atış yapabilir. Tüm oyuncular kullanmışsa ancak sporcunun ikinci atışına izin verilir.

Hakeme haber vermek şartı ile oyun içinde veya penaltı vuruşlarında oyuncu kalecinin yerine geçebilir.

Penaltı vuruşlarında takımlarından birisi herhangi bir sebepten dolayı (kırmızı kart, sakatlık) eksik kalmışsa penaltı vuruşlarından önce diğer takım oyuncu sayılarını eşitlemek için hangi oyuncu veya oyuncuların penaltı kullanmayacağını hakeme bildirmek zorundadır. Penaltı vuruşlarında liste verilmeyecektir.

Müsabakalar 4 numara futsal topu ile oynanacaktır.

Oyuncular sahaya spor ayakkabısı ile çıkacak ve altı dişli vidalı olan krampon türü ayakkabı ile oynayamayacaklardır.

Her takım sahaya numarası belli forma ile çıkmak zorundadır. Takımlar tekmelik kullanmak zorundadır.

Takımlar müsabakalarda herhangi bir arma işaret veya siyasi bir döküman içeren forma ile oynayamazlar.

Yazılmayan kurallarda futbol ve futsal oyun kuralları yönetmenliği geçerlidir. Diğer kararlarda tertip komitesi kararları geçerlidir. TE KIRIKKALE VALİLİĞİ Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü

Sayı 143387427-100-E.145892 18.02.2019 Konu ( :Salon Futbol Turnuvası

DAĞITIM YERLERİNE

"Koşabiliyorken Koş" ve "Soğuk Zamanlarda Sıcak Salonlarımızda Spora" projesi kapsamında ilimizde 18 Şubat 2019 tarihinde başlatılması planlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlar Salon Futbol Turnuvası yoğun istek üzerine müracaat süresi uzatılmış olup 25 Şubat 2019 tarihinde başlatılacaktır. Talimat ekte sunulmuştur.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

SON BAŞVURU TARİHİ |FİKSTÜR TARİHİ |MÜSABAKALARIN BAŞLANGIÇ TARİHİ 20 ŞUBAT 2019 22 ŞUBAT 2019 25 ŞUBAT 2019

0 s-imzalıdır İsmail Haluk KARAHAN İl Müdürü V.

Ek: Üst Yazı-Talimat (4 sayfa)

Dağıtım:

İlçe Kaymakamlıklarına Kamu Kurum ve Kuruluşlara

Not: Bu belge, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanununun 5. maddesi gereğince güvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

Adres: Bahçelievler Mah. Çullu Cad. Başpınar Mevkii - KIRIKKALE Bilgi içinENVER DANACI Telefon: (0318) 245 25 45 Belgegeçer: (0318) 245 29 43 Sürekli İşçi Antrenör Elektronik Ağ: http://kirikkale.gsb.gov.tr e-posta: kirikkale(Zesb.gov.tr