09 - 15 Ekim Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde İlimizde Basketbol, Kort Tenis, Bilek Güreşi, Badminton, Boks, Karakucak Güreşi, Cimnastik, Atletizm, Yüzme, Bocce, Halter, Masa Tenisi, Voleybol, Judo, Atıcılık Ve Okçuluk Branşlarında faaliyetler yapılarak devam eden Amatör Spor Haftası sona erdi.

Kapanış programına Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Yasin Özdemir, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu İl Temsilcisi Sırrı Zengin, Amatör Spor Kulüp Başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Çerçevesinde 15 Ekim 2017 Pazar Günü Saat 14:00 de Kültür Merkezinde kapanış töreni yapıldı. Törende ilimizde Milli Takıma Çağrılan sporculara ve Türkiye derecesi yapan sporculara Sporun Enleri Ödülleri verildi.

Kapanış Törenin de konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir; Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde 09 - 15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda bizde Kırıkkale de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisindeyiz” dedi.

Törende konuşan Vali Haktankaçmaz’da, Amatör Spor Haftası’ndaki amacın, sporu olabildiği kadar tüm vatandaşlarımızın arasında yaymak ve olabildiği kadar insanımızı harekete teşvik etmek olduğunu söyledi.

Sağlıklı olmanın ön şartının spor yapmaktan geçtiğini belirten Vali Haktankaçmaz, “ Çağımızın çalışma ortamı, masa başında hareketsizliği teşvik eder mahiyettedir. Herkes bir koşuşturma içerisinde. Bu koşuşturmacada esasen bize emanet olan vücudumuzu  çoğu kez ihmal ediyoruz. Vücudun fiziksel harekete ve enerjisini atmaya ihtiyacı var, vücudumuz bunu da ancak sporla yerine getirebilir.” dedi.

Konuşmasında gençlere tavsiyelerde de bulunan Vali Haktankaçmaz,” Spora amatörce başladınız ama profesyonelce devam edin. Çalıştıktan sonra başarı kendiliğinden gelecektir. Sporun yanı sıra sizlere tavsiyem en az bir müzik aletini kullanmayı öğrenin. Bunları yaptığınızda göreceksiniz ki derslerinizdeki başarı da bu oranda artacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Ödül töreninin akabinde Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Topluluğunun konseri ve Sporun efsaneleri Söyleşisi ile sona erdi.