Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıl Dönümü münasebeti ile Dinek Dağı zirvesine 9. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kırıkkale Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  koordinesinde   gerçekleştirilen yürüyüşe, Kırıkkale Valisi Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz ,Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ekrem Yıldız, Balışeyh Kaymakam Vekili Önay Altuntaş,Sulakyurt Kaymakamı Yunus Emre Vural, İl Jandarma Komutan Vekili J.Albay Ahmet Güneş, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileri, Spor kulüpleri, Sporcular ve davetliler katıldı.

 İlimizin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı’na yürüyüş saat 10:30’da Mehteran Takımının söylediği marşlar eşliğinde başladı. Yaklaşık bine yakın davetli Dinek Dağı’nın zirvesine ulaşmak için yürüdü.

Zirveye ulaşıldığında Vali Haktankaçmaz tarafından Zirve Defteri imzalandı. Daha sonra bir konuşma yapan Vali Haktankaçmaz, “ Cumhuriyetimizin kuruluş etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 9. sunu düzenlediğimiz Dinek Dağı Cumhuriyet Yürüyüşüne katılımlarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Bugün burada Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yıldönümü kutlamaları anısına bir yürüyüş gerçekleştirip zirveye ulaştık. Cumhuriyetin gençleri ve evlatları olarak her alanda ülkemizi zirveye taşıyacağımıza ve zirvede tutmak için çok çalışacağımıza, bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize söz veriyoruz. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır.” dedi.

Daha sonra zirvede, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için bu vatan uğruna canlarını seve seve  feda eden tüm şehitlerimiz için dua edildi.

 Yürüyüşe katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Haktankaçmaz, Dinek Dağının eteklerine de fidan dikimini gerçekleştirdi.

 Vali Haktankaçmaz ve beraberindekiler zirve inişi sonrası birlikte Beyobası Köyü’ne geldi. Beyobası Köyünde kurulan etkinlik alanında, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı söylediği marşlarla etkinliğe katılanları coştururken, gençlerde davul zurna eşliğinde oynayıp halay çektiler.

 Program, Balışeyh Kaymakamlığı ve Balışeyh Belediye Başkanlığınca katılımcılara Beyobası Köyünde verilen yemek ikramı ile sona erdi.