Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye Beyzbol Şampiyonası, Kemer ilçesinde sona erdi.

 Ahmet Erkal tesislerinde müsabakaların lig usulüne göre düzenlendiği şampiyonaya 33 kulüpten 475 sporcu katıldı. 3 gündür devam eden şampiyonada 10-12 Yaş Grubunda Eskişehir Ali Fuat Cebesoy takımı birinciliği, Ankara Yeşiltepe ikinciliği ve Ankara Keçiören üçüncü oldu. 13-15 yaş grubunda ise Eskişehir Su Sporları birinci, Ankara Tarhuncu Ahmet İÖO Spor Kulübü ikinciliği ve İstanbul İBB Şehit Polis M.Erdoğan Spor Kulübü üçüncü oldu. 16 yaş ve üstü büyüklerde ise İstanbul Beyzbol Akademi Titanslar kulübü birinci, Eskişehir Çamlıca, ikinci ve Antalya temsilcisi Kemer Sarp Spor kulübü ise Üçüncü oldu.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Beyzbol Federasyon Başkanı Şahin Kömürcü, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yüksel, Kemer Emniyet Müdür vekili İlhan Özdemir verdi.

Turnuva hakkında açıklama yapan Türkiye Beyzbol Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü; 2008 son yıllarından bu yana Federasyonu başkanı oldum. Bir tek geçen yıl Türkiye şampiyonasında Kemer'e gelmedik. Federasyon olarak yapılan bütün organizasyonları Kemer'de yapıyoruz. Kemer'i etme nedenini de açıklayan Kömürcü; Kemer'de hava bu mevsimlerde çok güzel, bu sezon turizmin daha yeni başlaması sebebiyle imkanlar daha da iyi. Otellerde konaklamalar çok uygun fiyata öncelikle o yüzden Kemer'de yapıyoruz sonrasında ise, Tüm yetkililer, Başta kemer Belediye Başkanı, Kemer Emniyet Müdürü Kemer Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bizlere her türlü spor imkanını açıyorlar. Önceki olan ekonomik düşündüğümüz oteller daha sonra da bizlere gösterilen kolaylıklardan dolayı Kemer'i tercih ediyoruz.

Artık biz federasyon olarak Kemer'e tutkun olduk, çünkü Kemer'de tüm yetkililer sporu çok seviyor. Dedi Turnuva hakkında da kısa bir açıklama yapan Başkan Kömürcü; 33 takımız bu gün burada en küçüğü 9 yaşından başlıyor çeşitli ilden gelen tüm takımlarımız başarılı olmak için çalıştılar. Ama gördüğümüz gibi İstanbul, Ankara ve Eskişehir illerimiz ciddi bir şekilde çekişme içerisinde mücadele ettiler. Saydığımız bu takımlar tam hazır olarak gelmişler. Bu turnuvada Milli takım hocalarımız da var önümüzde Balkan Şampiyonası var buradan Milli Takımızı oluşturuyoruz. Ayrıca katılan tüm takımlara ve emeği geçen herkse teşekkür ederim. Dedi