İlimizde “Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak” sloganı altında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

 Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne Valimiz Sayın Dr.M.İlker Haktankaçmaz’ın yanısıra Garnizon Komutanı Tuğg. Selami Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, İl Müdürleri, Şehit yakınları, Gaziler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Soğuk havaya rağmen katılımın çok yüksek olduğu program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

  

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, ” Bundan tam 103 yıl önce dondurucu soğuğa rağmen, kar fırtınasına rağmen 90 bin kahraman bu ülkenin, bu toprakların korunması için, mensubu oldukları bu aziz milletin geleceği için, bilerek isteyerek, ölümü göze alarak o yollara düşmüşler ve Sarıkamış’ta, Allahüekber dağlarında şehadet mertebesine ulaşmışlardır.

 

Rabbimden onlara rahmet diliyorum. Bugün topraklarımızı korumak için, bu milleti korumak için sınırlarda nöbet tutan, her kademede görev yapan, Türkiye’nin düşmanlarına karşı, terör örgütlerine karşı mücadele veren kardeşlerimizin yaptığı iş ne kadar kutsalsa, o gün Sarıkamış’ta yapılan, Çanakkale’de, Dumlupınar’da yapılan da o kadar kutsaldır.

 

Bugün Kırıkkale’mizde de olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında, bu ülkenin evlatları, gençleri 1914 yılındaki o dondurucu soğukta, o kahramanlığı yapan, o insanların yaptıkları işin büyüklüğünü görmek ve onları bir kez daha anmak için bir yürüyüş düzenliyorlar. Bugünde aramızda yine şehit yakınlarımız var, gazilerimiz var. Onlarla birlikte bu kutlu yürüyüşü sürdürüyoruz.

 

Ben bir kez daha bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Aramızda bulunan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Rabbimden bu milletin içerisindeki bu kahramanlık duygusunu, bu samimi duyguyu sonsuza kadar devam ettirmesini diliyorum. Bizlerin yüreğindeki, bu gençlerimizin, bu ülkenin evlatlarının yüreğindeki bu vatan sevgisi, bu bayrak sevgisi, bu din aşkı olduğu müddetçe inşallah bu millet kıyamete kadar devam edecektir.” dedi.

Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndan Valimiz Sayın M.İlker Haktankaçmaz, protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşların katılımı ile yürüyüş gerçekleştirildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.