Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında dört ayrı kategoride gençler arası Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmaları düzenlenmektedir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Yasin Özdemir yapmış olduğu açıklamada ’’ Bakanlığımızca düzenlenen Gençler arası düzenlenen Kültür ve Sanat yarışmaları farklı kategorilerde gençlerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşmiştir. Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmalarımız Gençlik Merkezlerimizde ön eleme yapılarak başarılı olan gençler ve gruplar İl Kültür Merkezimizde final yapılmış ve alanında uzman jürilerimiz tarafından il birincileri belirlenmiştir.” Dedi.

Dört farklı kategoride yapılan yarışmalarımız sonuçları sırasıyla

Tiyatro Yarışması; Toplamda 7 grubumuz ve 72 gencimiz katılmış olup Vaveyla ekibi ‘’Kuyu’’ adlı oyunla il birincisi oldu.

Şiir Okuma Yarışması; 140 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre 14-17 yaş kız İl birincisi Zeynep Nur Koçak 14-17 yaş erkek İl birincisi Yusuf Yılmaz, 18-25 yaş kız Gülfidan Yazıcı, 18-25 yaş erkek Mehmet Fatih Altınparmak il birincisi oldu.

Bilgi Yarışması; 84 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre 14-17 yaş Kırıkkale Fen Lisesi ekibi, 18-25 yaş Kolay Gelsin adlı ekip il birincisi oldu.

Türk Müziği Yarışması; 60 gencimiz başvurmuş kategorilerine göre 18-23 yaş Solo kız Özge Nur Başat, 18-23 yaş Solo Erkek Sinan Apaydın, 18-23 yaş Özgün yorumlama Fermuarde Ekibi, 24-29 yaş Solo kız Vildan Tuncer, 24-29 yaş Solo Erkek Yusuf Başat il birincisi oldu.

İl birincileri olan gençlerimiz bölge finallerinden sonra mayıs ayında yapılacak Türkiye finali için ter dökecek ve Türkiye finalinde başarılı olan gençlerimiz Kültür Sanat ödülü olarak yurt dışı gezisiyle ödüllendirilecektir. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir; Bu vesile ile başta yarışma jürilerimize, yarışmalarımıza katılan tüm gençlerimize, Gençlik Merkezi Müdürlerimiz ve personeline, emeği geçen herkese teşekkür eder, Nisan ayında Kayseri İlinde yapılacak olan bölge finaline katılmaya hak kazanan yarışmacı gençlerimize ayrıca başarılar dilerim’’ dedi.