Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Yahşihan Gençlik Merkezi kırsal kesimde yaşayan gençlere yönelik faaliyetlerine “Merkezim Her Yerde” projesi ile devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Merkezim Her Yerde” projesiyle gençlik merkezine uzak olan köy veya mahallelerdeki gençlere gençlik merkezlerinin tanıtılması, gençlik merkezi etkinliklerinden yararlandırılması ve unutulmaz bir gün yaşamaları amaçlanıyor. Bu uygulamayla gençler ile gençlik merkezleri arasında bir köprü vazifesi kurularak gençler arasında fırsat eşitliği hedeflenmektedir.

Merkezim Her Yerde projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu hafta Yahşihan Gençlik Merkezinde görevli gençlik liderleri ve Kredi Yurtlar Kurumunda kalan gönüllü gençler Irmak köyünde bulunan Atatürk İlkokulu öğrencilerini ziyarette bulundular.

Öğrencilerimize gençlik liderleri tarafından proje ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Gönüllü gençlerimiz okulumuzun öğrencileriyle birlikte eğitsel ve sportif oyunlar oynadılar, renkli bir ortamda eğitim görmeleri için okul boyaması etkinliği gerçekleştirdiler.

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin ÖZDEMİR yapmış olduğu açıklamada gençlik merkezlerimizce hayata geçirilen “Merkezim Her Yerde” projesi'nin amacının il genelindeki tüm köy ve mahallelere ulaşmak ve gençlere dokunmak olduğunu, proje kapsamında şu ana kadar çok sayıda köy ve mahalleye ulaşıldığını veya gençlerin merkezlerimize araçla taşınarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti. İl Müdürlüğümüze bağlı Kırıkkale Gençlik Merkezi ve Yahşihan Gençlik Merkezimizce gerçekleştirilen projemizden bugüne kadar yaklaşık 1500 gencin faydalandığını söyledi.

Gençlik Merkezi faaliyetlerinin bu şekilde her kesime ulaşması çocukları çok mutlu etti ve okuldan ayrılırken bu etkinliklerin tekrarının ne zaman olacağını sormaları gençlik liderlerimizi ve gönüllü gençlerimizi ayrıca çok mutlu etti. Öğrencilerin güzel bir gün geçirmesine vesile olan gönüllü gençler etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundular.