Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Gençler Arası Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında dört ayrı kategoride Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmaları düzenlenmektedir.

İlimizde Gençler Arası Kültür ve Sanat yarışmaları kapsamında Bilgi, Türk Müziği, Şiir Okuma ve Tiyatro yarışmalarının il finali Kültür merkezinde yapılarak yaş gruplarına göre başarılı olan 30 gencimiz Kayseri ilinde 8-12 Nisan 2018 tarihleri arasında yapılan bölge finali yarışmasına katılmaya hak kazanmışlardır.

         Kayseri ilinde yapılan yarışmalarda ise, Şiir Okuma yarışmasında 14-17 yaş kategorisinde Yusuf YILMAZ ve 18-25 yaş kategorisinde M.Fatih ALTIPARMAK bölge birincisi,  18-25 yaş bayan kategorisinde Gülfidan YAZICI bölge üçüncüsü olmuştur. Yine Türk Müziği yarışmasında 18-23 yaş solo erkek ses kategorisinde Sinan APAYDIN bölge birincisi olmuştur.

         Bölge birincisi olan yarışmacılarımız 12-15 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak olan Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Türkiye Finaline katılacaklardır. Finalde birinci olan gençler ise Yurtdışı gezisiyle ödüllendirilecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin ÖZDEMİR yapmış olduğu açıklamada, dört ayrı kategoride yapılan yarışmalar için gençlik merkezimizce Üniversitemizde ve Okullarda öğrenim gören gençlerimize yarışmaların tanıtımlarının iyi yapıldığını ve bu sebeple yaklaşık 450 gencimizin başvurusu arasından il elemesi yapılarak başarılı gençlerimizin tespit edildiğini belirtti.            Kayseri ilinde bölge yarışmalarında Türk Müziği ve Şiir Okuma Yarışmalarında derece alan gençlerimizi tebrik ederek, gençlerimize Türkiye finalinde başarılar diledi.