FİNAL MAÇI CUMA GÜNÜ

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurtlarında barınan öğrencilerinin ders dışı zamanlarının verimli değerlendirilmesi, bedensel yönden gelişimlerinin desteklenmesi, bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korunması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilerini kapsayan 32. Voleybol Turnuvası Türkiye Finali grup maçları Kırıkkale’de start aldı. Birinci grupta Eskişehir, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Karabük, ikinci grupta Kastamonu, Bilecek, Ankara ve Bolu mücadele edecek. Karşılaşmaların final müsabakaları ise Cuma günü oynanacak.

SPORCULARDAN SEREMONİ

32. Voleybol Turnuvası Finali’nin açılışı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Başpınar 17 Ağustos Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 9 bölgeden gelen 100’e yakın sporcunun seremoni gösterisi yapıldı. Gösteride, Türk devletinin geçmiş dönemlerden bugüne kadar gelen bayrakları da yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, müsabakaya katılan herkese başarılar diledi.

KARDEŞLİK, SEVGİ VE DOSTLUK

Müsabakaların centilmenlik, kardeşlik ve sevgi içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Müdür Özdemir, “KYK ve müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlemiş olduğu bu etkinlikten dolayı son derece gururlu ve mutluyuz. Kırıkkale’nin böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapması ve spor alanında ismini duyurması bizler için ayrı bir sevinç kaynağıdır. Yarışmada mücadele edecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum. En iyi ve en başarılı olan tarafın kazanması temennisiyle herkese teşekkür ederim” dedi.

GURURLUYUZ, MUTLUYUZ

Daha sonra konuşma yapan KYK İl Müdürü Haluk Karahan, “Kırıkkale’de bölge turnuvasını yapmaktan dolayı gururluyuz. Üzerimize düşen görevleri yaparak, sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü camiasına da bizlere bu imkanları sundukları için teşekkür ediyoruz. İnşallah KYK ailesinin ruhuna uygun olarak centilmenlik, sevgi ve saygı içerisinde müsabakalarımız yapılır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE FİNALLERİ HEYECANINI

İNŞALLAH KIRIKKALE’DE YAŞARIZ

Müdür Karahan, “Siz değerli sporcu arkadaşlarımızı inşallah Türkiye finallerinde de görmek istiyoruz. Türkiye finallerini de Kırıkkale’de yapılmasını istiyoruz. İnşallah böyle önemli başarılara imza atıldıkça şehrimizdeki spor alanına olan ilgi daha da artış kazanacaktır. Final maçı ise 20 Nisan Cuma günü oynanacak. Turnuvada dereceye giren takımlar için ödül töreni final maçından sonra düzenlenecek. Turnuvada birinci olan takım Kredi ve Yurtlar Kurumu iller arası Türkiye Şampiyonasına katılacak” dedi.

HERKESİ TURNUVAYA BEKLİYORUZ

Turnuvanın ev sahipliğini ve sporcu kafilelerinin ağırlanmasını yapmaktan dolayı mutlu olduklarını vurgulayan Karahan, “Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak, aralarında birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve centilmenlik duygularını güçlendirmek amacıyla düzenlenecek olan geleneksel Voleybol Turnuvasının centilmenlik ruhunun ön planda olması gayesiyle tüm takımlara başarılar diliyoruz ve tüm sporseverlerin turnuvaya katılmasını bekliyoruz” dedi.

HER ŞEYDEN ÖNCE DOSTLUK KAZANSIN

Son olarak konuşma yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale’de bu tür bir etkinliğin yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. KYK ve Gençlik Spor Müdürlüğü’nün önemli bir etkinliğe imza attığını belirten Haktankaçmaz, “Bu tür müsabakalarda sevgi ve kardeşliğin ön plana çıkması amaçlanmaktadır. Çünkü spor, kardeşlik, birlik, sevgi sembolüdür. Müsabakaların sonucu ne olursa olsun ama her zaman dostluk kazansın” şeklinde konuştu.

SPORCULARA HEDİYE TAKDİM ETTİLER

Konuşmaların ardından Vali Haktankaçmaz, KYK Müdürü Karahan, Gençlik Spor Müdürü Özdemir ve diğer protokol üyeleri, müsabakalara katılım sağlayan sporculara hediye takdim ettiler. Haktankaçmaz ve beraberindeki protokol üyeleri, sporculara başarı temennisinde bulundular. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi mehteran takımı gösterisi, ve folklor gösterileriyle müsabakaların açılışı gerçekleştirildi.