Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce ilimizde eğitim gören ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik yetenek taraması başladı. 9-31 Mayıs tarihleri arasında il merkezinde 1-5 Haziran tarihlerinde de ilçelerde yapılacak taramalarda yetenekli öğrenciler tespit edilecek.

 Kırıkkale Valisi Dr.M.İlker Haktankaçmaz’da ilk gün tarama çalışmalarını yerinde izledi. Çok Amaçlı Spor Salonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’den tarama çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Haktankaçmaz öğrencilerle de sohbet etti.  Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle ülke genelinde başlatıldı. Çok Amaçlı Spor Salonunda ki ziyarete Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de katıldı.


Başpınar Çok Amaçlı Spor Salonu’nda, yetenekli öğrencileri belirlemek amacıyla kurulan parkurda incelemelerde bulunan Vali Haktankaçmaz, 2016 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan ‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında, Türkiye çapında olduğu gibi Kırıkkale’mizde de ileride çok büyük sporcular çıkacağını söyledi.

 

İlkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik taramanın 09-31 Mayıs 2018 tarihleri arasında il merkezinde, 01-05 Haziran 2018 tarihleri arasında da ilçelerimizde yapılacağını belirten Vali Haktankaçmaz, “ İlkokul öğrencilerimiz arasında yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilerek ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir. Bugün burada öğrencilerimiz, çocuklarımız heyecanlı bir şekilde ölçüm yapılan yerlerde hünerlerini sergiliyorlar. Bu projenin ülkemize ve Kırıkkale’mize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.