Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi sonrasında barajı geçen başarılı olan öğrencilere Temel Spor Eğitimleri  verilmeye başlandı.

Kırıkkale 17 Ağustos Salonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü uzman antrenörler eşliğinde verilen Temel spor eğitimlerine 300 öğrenci katılıyor.   İl Merkezi ve İlçelerdeki 2 Bine yakın İlkokul 3. sınıf öğrenciler arasından başarılı olan toplam 300 öğrenci, İl genelinde yapılacak olan eğitimlerden yararlanacak.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen  Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile ilgili velilere bilgi verdi.  Özdemir burada yaptığı açıklamada Ailelere ilk etapta çocuklarına sporu sevdirmeyi, sonraki etapta ise yetenekleri  doğrultusunda başarılı oldukları branşlara yönlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yasin Özdemir ‘Yetenekli oldukları branşlarda eğitimlerine devam edecek olan çocuklarımız inşallah ileride Milli Takımda Ülkemiz için mücadele edecekler. Ailelerimize projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.