Türkiye’de ilk kez düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’E Kırıkkale ve Yahşihan Gençlik Merkezinden 80 gencimiz katıldı.

20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstabul’da 29 Ekim’de açılacak olan 3. havalimanında düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), ilk kez düzenlenmesine rağmen çok büyük ilgi gördü. Havacılık, uzay ve teknoloji konularına ülke genelinde ilgi uyandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan festivale ilimizden 80 gencimiz katıldı.


Katılımın ücretsiz olduğu festivalde havacılık ve uzay sanayisine yönelik çok sayıda araç ve ürün sergilendi. Milli teknolojiler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sanal gerçeklik uygulamasıyla yakından görüldü. Askeri ve sivil katılımcı firmalarının stantları, hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede, gün boyunca performanslar ve yarışmalar, katılımcı firmaların stantlarında ziyaretçilere bilgilendirmelerin yanında birçok deneyim fırsatı sundu. Etkinlik alanında sergilenen hava araçları özellikle öğrencilerin ilgi odağı olurken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait C130 askeri tip nakliye uçağına yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, uçağın içini gezerek fotoğraf çekildi.

Türk Yıldızları, Solo Türk, paraşüt timi, 129 ATAK helikopteri, TB2 silahlı İHA’ların yapmış olduğu akrobasi gösterileri hayranlıkla izlendi. Gökyüzünde harmandalı yapan ATAK helikopterleri büyük alkış aldı. Festival kapsamında Dünya Drone Şampiyonası, Hack İstanbul Siber Güvenlik Yarışması, Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, dünyanın en hızlı 7 aracının yarıştığı "Yarışların Yarışı", nefes kesen jet uçak, helikopter ve akrobasi gösterileri, THY seyahat hackatonu, planetaryum, paraşüt atlayışları, hava araçları sergisi, simülasyon uygulamaları, teknoloji ve eğitim atölyeleri, konserler ve aktiviteler düzenlendi.
Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle düzenlenen festivalde 14 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına özellikle gençler büyük ilgi gösterdi. 750'den fazla takım, 2 binden fazla yarışmacının katıldığı teknoloji yarışmalarında gençler büyük başarı sergiledi. İlimizden katılan gençlerimiz ülkemizin geliştirmiş olduğu yeni teknolojileri yerinde görme fırsatı sağlandı.