Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 81 ilde 8 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Amatör Spor Haftası Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir ve sporcuların Kırıkkale Valisi M.İlker HAKTANKAÇMAZ’ı ziyareti ile başladı. Ziyarette haftanın anısına Vali HAKTANKAÇMAZ’ a sporcular tarafından çiçek takdim edildi.

Kabulün ardından Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında toplanan sporcular ve vatandaşlar kortej yürüyüşü için Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı, Ankara ve Zafer caddelerinden geçerek Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına tekrar geldi.

Meydanda gerçekleştirilen açılış töreninde Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşu yapıldıktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir törende yaptığı konuşmada; ‘’Ülkemiz de 81 İlde 8 - 14 Ekim 2018 tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli olarak spor yapmaya teşvik edilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, sezon öncesi takımların hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması en önemli amacımızdır. 100 Spor Kulübü ve 2132 faal olmak üzere toplamda 30.000 lisanslı sporcu sayısına sahip olan ilimizde Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak olup farklı branşlarda müsabakalar düzenlenecektir.

Türk spor kamuoyunun kalbi amatör sporlar için çarpmaktadır. Tüm dünyada profesyonel sporculuğa geçişin en önemli noktası olan amatör spora bu bilinçle yaklaşıyoruz.  Amacımız, bu tip faaliyetler ile toplumumuzu bir araya getirmek, saygı ve sevgi çerçevesinde etkileşimi oluşturmak ve yetenekli olan sporcularımızı keşfedip büyük turnuvalara hazırlamaktır. Amatör sporla uğraşan ve büyük fedakârlıklar yapan, sporcuları, antrenörleri, kulüp yöneticilerini ve çocuklarını spora gönderen tüm anne-babaları kutluyorum. Amatör Spor Haftası gençlere spor kültürünü daha iyi kavraması yönünde ışık tutan en önemli haftalardan biridir. Eğer sağlıklı ve dinç bir gençlik istiyorsak, onları iyi yetiştirmeliyiz.’’ dedi.  

                                                                                                                              

Açılış programı sportif gösteriler ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Amatör Spor Haftası hafta boyunca yapılacak etkinliklerin ardından 14 Ekim 2018’ de yapılacak kapanış programı ile sona erecek.