8-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenecek Amatör Spor Haftası etkinlikleri devam ediyor. Ülkemiz ve ilimiz sporunun dünü bugünü ve geleceğinin konuşulduğu istişare toplantısına Kırıkkale Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ başta olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin ÖZDEMİR, MKE Destek Birimi Müdürü Mustafa ÇUVALOĞLU,İl Müftüsü Şahin YILDIRIM, İl Defterdarı, AFAD İl Müdürü, Kültür ve Turizm  İl Müdürü ASKF Başkanı Sırrı ZENGİN, Daire amirleri ilimiz spor yöneticileri, Branş İl temsilcileri, sporcular ve spora gönül veren tüm paydaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü YASİN Özdemir ile ASKF Başkanı Sırrı ZENGİN’ in amatör spor haftasının önemini anlatan konuşmalarının ardından son olarak spor camiasına ve konuklara hitap eden ilimiz Valisi M. İlker HAKTANKAÇMAZ, ‘’Amatör sporun profesyonelliğe geçişin ilk adımı olduğunu amatör spor ruhunun müsabakalara yansıtılması durumunda başarının kendiliğinden geleceğini belirterek spor ile eğitim bir arada yürümelidir.Dünyanın en iyi sporcularına baktığımız zaman eğitim alanında da çok başarılı olduklarını görürüz.. İki unsur birbirini destekler nitelikte olmalıdır. Bugün var olan ve kendini hissettiren sorunları aşmanın en iyi yolu spora önem vermekten geçmektedir’’dedi.

Tören, ebediyete irtihal etmiş tüm şehitlerimiz için Kur-an Kerim okunduktan sonra İl Müftüsü Şahin YILDIRIM tarafından edilen dua ile son buldu.