Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 il de eş zamanlı başlayacak olan ‘’ Yüzme Bilmeyen Kalmasın ’’ projesi ilimizde 19 Kasım 2018 tarihinde fiilen başlayacak olup birer aylık periyotlarla 3 dönem halinde uygulanacaktır.

İl ve ilçelerde eğitim gören ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yönelik uygulanacak olan proje, Kırıkkale Gençlik ve Spor il Müdürlüğüne bağlı Olimpik Yüzme Havuzu tesisinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Kırıkkale Gençlik ve Spor il Müdürü Yasin Özdemir yapmış olduğu açıklamada ‘’ Cumhurbaşkanlığımızın ikinci yüz günlük İcraat Programı kapsamında düzenlenecek olan Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesiyle il ve ilçelerimizde ilkokul 3. ve 4. sınıflarda eğitim gören gençlerimiz öncelikli olmak üzere ülke genelinde toplam yüz bin öğrenci ücretsiz olarak yüzme kursu alacaktır. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz spor tesislerini yakından görecek erken yaş ta spora başlayacaktır.

Olimpik yüzme havuzumuzda antrenörlerimiz eşliğinde gerçekleşecek olan  projede, öğrencilerimiz Beden Eğitimi ve Oyun Ders saatlerinde havuza gelerek hem sporla tanışmış olacaklar, hem de daha kaliteli zaman geçireceklerdir’’ dedi.