Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığının kullanımında veya mülkiyetinde bulunan gençlik ve spor tesislerinin ortak kullanımı ile Genel Müdürlüğün resmi spor yarışmaları, gençlik faaliyetleri ile okul sporları, sosyal ve kültürel faaliyetler, eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin hakemlik ve antrenörlük alanında yetiştirilmeleri ile her derecedeki eğitim, öğretim kurumlarının gençlik spor kulübü kurmaları, mevcut spor kulüpleriyle işbirliği yapmaları yönünde teşvik etmek, okullarda spor kültürü ile gençlik ve spor etkinliklerini yaygınlaştırmak ve geliştirmek amacı ile yapılan okul sporları ilimizde 2018-2019 yılı Okul Sporları müsabakaları başladı.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesislerde gerçekleşen olan ve 26 Kasım 2018 tarihinde başlayıp mayıs ayının son haftasına kadar sürecektir. Okul sporları müsabakalarına katılım her geçen yıla göre daha da artmakta olup ilk hafta itibari ile kros müsabakalarıyla başlayan okul sporları Masa Tenisi, Hentbol, Oryantiring ve Basketbol müsabakalarıyla sporseverler tarafından takip edilen müsabakalar, renkli görüntülere sahne olmaktadır. 

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir yaptığı açıklamada; ‘’İlimizin değişik yörelerinde imkânları kısıtlı olanlar ve ilgili spor dalında başarılı ve gelecek vadeden sporcu öğrencilerimiz önceliklerimizdir. Gençlerimizin boş zamanlarında daha etkin ve verimli geçirmelerini sağlamak, ülkemizi temsil edecek geleceğin sporcularının yetişmesinde ve müsabık sporcu olmaları bakımından çok önem arz etmektedir. Bu vesile ile okul sporlarına katılan tüm sporcularımıza, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederim’’dedi.