2018 - 2019 faaliyet programında yer alan Hacılar Beldesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Oryantiring ile Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen Ulusal Egemenlik Karate müsabakaları sona erdi.

20 Nisan 2019 tarihinde Hacılar Beldemizde gerçekleştirilen oryantiring müsabakaları ilkokul, ortaokul ve lise seviyesinde 79 sporcu katıldı. Gençler ve Open kategorilerinde yarışan sporcularda dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle veridi. Sporcuların doğayla iç içe yarıştığı müsabakalar birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

21 Nisan 2019 tarihinde Çok Amaçlı Spor Salonunda 32 sporcunun katılımı ile düzenlenen karate müsabakaları da birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Fair-play çerçevesinde düzenlenen müsabakalarda kazanan dostluk oldu.

b6771302-5ef8-43f1-aefe-46229b68736b.jpg Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Vural yaptığı açıklamada; 23 Nisan Ulusal Egemenlik Oryantiring ve Karate müsabakalarını tamamlamış bulunmaktayız. oryantiring sporunun ormanlık bir alanda başarılı bir harita okumanın insanda bıraktığı duygu, sürekli olarak hedef ve isteklerini net bir şekilde düşünmeye, bunlara ulaşmak için sistemli olarak çok çalışmaya, taş üstüne taş koymaya yönlendirir. oryantiring sporu, özellikle şehirlerde büyüyen, insanların doğayla tanışmasına vesile olur. Karate sporu ise Beyin, beden koordinasyonu ve mücadeleci bir yapı oluşmasını sağlar, dikkat ve yoğunlaşmayı sağlayarak, özgüveni artırır. Aile içi iletişim ve paylaşımı destekler dedi.  Müsabakalarda emeği geçen il temsilcilerimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, sporcularımıza ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelimize teşekkür ederim dedi.