19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadelenin 100. yılı Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında gerçekleştirildi. Etkinliğe Sayın Valimiz Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Belediyesi Başkanı Mehmet Saygılı ile Kamu Kurum Kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende Gençlik ve Spor İl Müdürü İ. Haluk Karahan’ın yapmış olduğu konuşma; " Bugün “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919’da Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşinin 100. yılıdır. Milli Mücadelenin 100. yılında hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. O gün Samsun’da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklâli savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur. Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası ile Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir. Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada, yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yeni dünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır. İnanıyorum ki; ülkemizin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl önce yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz. Sevgili Gençler, Milli Mücadelenin 100 yılında, kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşadığımız bu topraklarda, birliğin ve beraberliğin devamını sağlayacak olan tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Konuşmaların ardından şiir dinletisi, Halk Oyunları Ekibinin gösterileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün sporcularının hazırlamış olduğu sportif gösteriler izleyicilerin beğenisini kazandı.

 

Gösterilerin ardından Ulusal ve Uluslar Arası Müsabakalarda dereceye giren sporculara Sayın Valimiz Yunus Sezer, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Belediyesi Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İ. Haluk Karahan tarafından ödülleri verildi.