Oryantiring Federasyonu 2019 yılı faaliyet programında yer alan İlimizde düzenlenen 14 Yaş Altı Türkiye Oryantiring Şampiyonası sona erdi. Harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan spor olan Oryantiring yarışmalarına, 25 ilden 60 takım olmak üzere toplamda 700 sporcu katıldı.

21 – 22 Haziran 2019 tarihlerinde ilk etabı Kent Ormanı, ikinci etabı ise Köprüköy’de düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Kırıkkale Vali Yardımcısı Muammer Köken, Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, Gençlik ve Spor İl Müdürü İ.Haluk Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ve velilerin katılımı ile gerçekleştirilen Şampiyona ödül töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İ.Haluk Karahan; bu tarz spor faaliyetlerini ilimizde yapmaktan çok memnun olduklarını belirterek katılan kulüplere ve sporculara teşekkür etti. Katılan kafileleri en iyi şekilde ağırlamak için elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum. Çocuklarımızın zorlu arazide çaba ve gayretleri takdire şayandır. Müsabakalara katılan sporcuları birkez daha tebrik ederim. Karahan konuşmasının devamında Bu faaliyette emeği geçen başta Oryantiring  Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz’e, İl Temsilcisine Kulüplere ve Antrenörlere teşekkür ederim dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi yaptığı açıklamada; böylesine büyük bir Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Müsabakalara katılan kafileleri en iyi şekilde ağırladığımızın inancındayız. Müsabakalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim dedi.