Yaz Spor Okullarının amacı; 5-18 yaş grubunda ki öğrencilerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, yaz tatillerini eğlenceli bir hale getirmek ve sporun getireceği öz güven ve bilinçli bir yaşama adım atmasını sağlamaktır. Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 29 Haziran-29 Ağustos 2014 tarihleri arasında açılan Yaz Spor Okulları Futbol branşına 763 öğrencimiz katıldı.

Başpınar Stadyumunda, antrenörlerimiz Ümit Uçankuş, Enver Danacı, Burak Ustundağ, Cengiz Karataş, Yusuf Bedir, Kuddusi Çakır eşliğinde gerçekleştirilen antrenmanlar pazar günü hariç haftada 6 gün sabah 09.00 - 11.00, öğleden sonra 17.00 - 19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada; Bu yıl ücretsiz olarak açılan Yaz Spor Okullarını 29 branşta 5027 öğrencinin katıldığını belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak yaz spor okullarına katılan öğrencilerimizi ahlaklı, saygılı,sorumluluk sahibi çalışkan ,güvenilir bir kişilik oluşturarak branşına özgü beceri ve  yeteneklerini geliştirmek ,topluma ve ailesine faydalı bir birey yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ünlü, tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim dedi.