29 Haziran – 29 Ağustos 2014 tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları kapanış töreni yoğun katılım ile sona erdi.

Kapanış Törenine Vali Ali Kolat, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, Defterdar Veysi Şahin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Meteroloji İl Müdürü Nazım Kul, Sosyal Yardımlaşma Vakfı İl Müdürü Murat Kılıç, Gıda Ve Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Ekrem Şener, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Pusat, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Ve Dul Yetimler Derneği Başkanı Rifat Öcal ve veliler katıldı.

2500 katılım belgesinin dağıtıldığı törende konuşma yapan Valimiz Sayın Ali Kolat: “ Yaklaşık 2 ay önce yaz spor okullarını başlattığımızda unu söylemiştik: Gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkmak, onları arkadaş ortamına getirmek, onları dinamik bir topluma kazandırmak anlamında yaz spor okulları açılmıştır demiştik.  Gerçekten de bu süreç içerisinde hepiniz çok güzel arkadaşlıklar edindiniz. Çok güzel ortamlar edindiniz. Her şeyden öncede sağlıklı bir toplum olmanın gereğini yerine getirdiniz. İnanın nerde hareket varsa orada bereket vardır. Nerede hareket varsa sağlık orada vardır. Nerede dinamizm varsa orada da dinamik bir toplum vardır. Bizim amacımız bu gençliğimizi daha iyi ortamlara alıştırmak, ülkemizin geleceğine yön verecek ortamlara kavuşturmaktır. Bu anlamda yerinden oturan, televizyon başında oturan, bilgisayar başında zamanını oyunlarla geçiren,  yalnızlaşmış bir gençlik yerine daha dinamik,  gerektiğinde hem televizyonu seyredecek hem gerektiğinde bilgisayarını oynayacak ama gerektiğinde spor da yapabilen, arkadaşlık edinebilen, milli ve manevi değerlerine de sahip çıkabilen bir gençlik istiyoruz. Bu anlamda da spor okullarımız gençlerimizi bu ortamlara hazırlamaktadır. Ayrıca Gençlik merkezlerimizde de yapılan çalışmalarımız var. Şu anda 2 Gençlik merkezimizin çalışmaları da devam ediyor. Buralarda da gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması, iyi bir ortama kavuşturulmalarını sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız diğer kurumlarla işbirliği içerisine girerek Diyanet İşleri Başkanlığıyla, Milli Eğitim Bakanlığıyla işbirliği içerisine girerek sizlere hizmet vermektedirler. Kırıkkale’mizde spor anlamında yapılabilecek her dal için tesislerimiz vardır. Ortamlarımız müsaittir. Gerek yüzme tesislerimiz olsun, gerekse spor tesislerimiz olsun ve yapılan yeni tesislerimizle Kırıkkale’miz çok daha iyi bir spor ortamına kavuşacaktır. Bütün ümidimiz, sizlerin arasından çıkacak sporcular sayesinde hem ailenizi, hem ilimizi, hem de ülkemizi temsil etmeniz bizi onurlandıracaktır. Bu vesile ile yaz spor okullarına katılan siz çocuklara ve gençlere, hizmet veren antrenörlere, bu duyarlığı gösteren velilerimize teşekkür ediyorum. Hakikaten çocuklarımıza sahip çıktığımız zaman bu çocuklar bizim olur. Bu çocuklara başkaları sahip çıkarsa inanın elimizden gider. Onun için bu güzel ortamları değerlendirelim. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz bütün ekibiyle sizlerin yanındadır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmada; “Çocuklarımızın sporla tanıştığı ücretsiz yaz spor okulumuzda bir sezonu daha geride bıraktık. Siz değerli velilerimize, çocuklarını bizlere emanet ederek, gelişimlerine katkısı olan yaz okulumuza gönderdikleri için bir kez daha teşekkür ederim. Yaz dönemini en iyi ve en yararlı şekilde değerlendirdikleri yaz spor okulumuzda, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız bir yandan paylaşmayı öğrenirken diğer bir yandan ise yeni arkadaşlıklar edinerek buradan ayrılıyor. Çocuklarımızla ve onların eğitimlerinde katkısı, emeği olan antrenörlerimize teşekkür ederim. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için spor okullarımızı birleştirdik. Bu kapsamda yaz kur’an kursu ve yaz spor okullarında eğitim alan öğrencilerimiz öğlene kadar kuran eğitimi, öğleden sonra ise sportif eğitim almışlardır. Bu projede 5369 öğrencimiz yer aldı. 46 branş antrörlerimiz ise bu eğitimde görev aldılar. Yaz spor okullarımızda öğrencilerimize 15 spor salonunda eğitim verdik. Atıcılık ve avcılık, atletizm, badminton, basketbol, beyzbol- softbol, bedensel engelliler, bocce, boks, cimnastik, futbol, güreş, görme, engelliler, halk oyunları, halter, hentbol, hokey, işitme engelliler, judo, karete, kick boks, masa tenisi, okçuluk, özel sporcular ,satranç, taek won do, tenis, voleybol, vücut geliştirme -  fitnes, yüzme olmak üzere 29 branşta eğitim verildi. Tüm bu öğrencilerimiz Kırıkkale genelindeki camilerden geldi. Bizler sağlıklı bir nesilin yetişmesi için çabalıyoruz. Değerli veliler çocuklarımızın arkasında yanında olalım onlarla arkadaş olalım dost olalım size her şeyi söyleyebilir olsunlar sizden hiçbir şey gizlememelerini sağlayalım. Eğer böyle olursa onlara ulaşmış olursunuz onlarla barışık olursunuz. Son dönemlerde ülkemizin çok ama çok canını yakan tehlikeli maddelerden uzak durmalarını sağlamış olursunuz.

Bağımlı olsunlar neye bağımlı olsunlar size bağımlı olsunlar

Bağımlı olsunlar neye bağımlı olsunlar sevgiye bağımlı olsunlar

Bağımlı olsunlar neye bağımlı olsunlar spora bağımlı olsunlar diler.

 

Çalışmalarımızda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere inanıp güvenen sevgili anne ve babalara, gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü personeline, antrenörlere ve ilimizin değerli basın mensuplarına teşekkür etti”.

Konuşmaların ardından, halk oyunları, badminton, cimnastik, güreş ve tekvando gösterisi yapıldı.