2014-2015 eğitim öğretim dönemi öncesi Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan ve satranç branşında egzersiz dersi veren ve vermeyi düşünen eğitmenlere yönelik satranç federasyonu tarafından 09  Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda hizmet içi eğitim verildi. Eğitime Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Vural, Satranç İl Temsilcisi Bülent Köksal, Ulusal Hakemlerimizden Mahmut Meriç katıldı.

Eğitimde Konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; İl Müdürlüğümüz tarafından 2013 yılında gerçekleştirilen satranç faaliyetlerine 1441 sporcu katıldı. Bu yıl bu sayının artacağı inancındayım. Satranç turnuvasına katılacak olan öğrencilerin lisanslarının yoksa çıkarılması, var ise vizelerini yenilenmesi gerekliliğine dile getiren Ünlü konuşmasının devamında; kulüp bazında ilimizde 6 adet satranç kulübü var. Siz eğitmenlerin özenle yetiştirerek eğitim verdiğiniz sporcuların gerek okul sporlarında gerekse kulüpler bazında satranç müsabakalarına katılmalarını sağlayarak harcamış olduğunuz emeklerin meyvelerini de almış olursunuz. Biz bu konuda Gençlik Spor Kulübü olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız müsabakalara katılan öğrencilere satranç takımı hediye edeceğim bunun sözünü veriyorum dedi.

Eğitmenlerin sorularını yanıtlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü Eğitmenlere başarılar dileyerek ayrıldı.