Şehit ve Gaziler haftası münasebetiyle Şehit ve Gazi  aileleri ve Gençlik Hizmetleri  Spor il Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü  tarafından Nevşehir, Ürgüp , Göreme gezisi yapılmıştır. Sabah erken saatlerde dernek binasında yapılan kahvaltı sonrası Nevşehir yolculuğumuzun ilk durağı Şehitler Mezarlığı oldu. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti sonrası Şehitlerimiz bir kez daha dualarla anıldı. Nevşehir Gençlik Merkezi liderlerinden Kenan Atman’ın yapmış olduğu rehberlik ile gezi kafilemiz Ürgüp -Temenni, Ürgüp -Üç güzeller, Uç Hisar Güvercinliği tarihi Uç Hisar Kalesi, Paşa bağı ve son olarak ta Avanos hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olurken çanak çömlek yapımında önemli bir yeri olan Avanos da  hem çömlek yapımı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmuş  hem de çömlek yapma fırsatı bulmuşlardır.

Gezi sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat ÜNLÜ yapmış olduğu konuşmada ‘’Biz İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi olarak Şehit ve Gazi ailelerimizin her zaman yanında olmayı istiyoruz. Bu gezimiz ile onların acısını dindirmek ve az da olsa bir vefa örneği olmasını istedik. Özellikle Şehit ve Gazi çocuklarını tesislerimizde ve Gençlik Merkezimizde her zaman görmek istediğini söyledi’’.

Şehit ve Gazi Dernek Başkanı Rıfat ÖCAL yapmış olduğu konuşmasında ise ‘’Her zaman yanımızda olan ve yardımlarını hiç esirgemeyen İl Müdürümüz Rifat ÜNLÜ’ ye ve Gençlik Spor ailesine teşekkür eder bizi bu önemli haftada bir kez daha hatırlayan ve bu güzel geziyi hazırlayan herkese şükran duyduklarını” söyledi