Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Eurodesk Noktası’nın; Portekiz’in Santa Maria de Feira Belediyesi ortaklaşa yürüttüğü “Health4life” (Yaşam İçin Sağlık) isimli Projesi kapsamında ilimizi ziyaret ettiler.

13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden M. Bahadır DÜLGER, Ümit Y.GÜRSOY, Hasan KÖKREK, M.Can HİÇYILMAZ; projenin yerel ortakları olan Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç.Dr. Fatma Nişancı KILINÇ, Yrd.Doç.Dr. Biriz ÇAKIR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden Ümit UÇANKUŞ ve Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu’ndan Ayşegül SARIKAYA katılmışlardı.

Toplantıda proje yerel ortakları olan hem Kırıkkale hem de Santa da Feira’daki iki okulun 11-14 yaş grubundaki öğrencilerin BMI(Beden kitle indeksleri)ölçümleri yapılarak, karşılıklı değerlendirilmesi sağlanmış, Haziran ayında öğrencilere uygulanan KIDMED (Akdeniz Beslenme Kalite İndeksi Anketi) sonuçları masaya yatırılmıştı. Bunun yanı sıra, iki ülkenin kültürel miraslarının keşfedilmesi amacıyla iki ülkenin geleneksel sporları da tanıtılarak katılımcılar arasında etkileşim sağlanmıştı.

İlimizi ziyaret eden Portekiz ekibine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü tesisleri gezdirerek tesisler hakkında ve tesislerimizde yapılan spor faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gençlik Merkezi tarafından sergilenen Ebru Sanatı ve Kolbastı gösterileriyle ziyaret son bulurken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada; bu tür ziyaretlerin farklı ülkeleri ve kültürlerini tanıma fırsatı verdiğini bundan sonra yapılacak olan ortak projelerde yer alarak ilimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.