Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ‘Türkiye Buluşması’ sloganıyla Ankara Uluslar arası Kongre ve Sergi Sarayında 18-20 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Merkezi Günlerinde, Kırıkkale Gençlik Merkezi standı da yerini aldı.

İki gün açık kalan ve çok sayıda gencin ilgi gösterdiği Gençlik Merkezi Günlerinde Kırıkkale standını ziyaret edenlere Hasandede yaş üzümü ve kuru üzüm ikram edildi. Kırıkkale standını Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Akif Çağatay KILIÇ, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Sinan AKSU, Genel Müdür Yardımcısı Sn. Hasan DAVULCU ve Ankara’da ki siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ziyarette bulundu.

Her ilin kendi standın da faaliyetleri içeren çalışmaları sergilenirken, Kırıkkale standın da Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Merkezinde ücretsiz kurs veren Çini Sanatı Eğitmeni Eda Akbaş’ın atölye çalışmaları ilgi odağı oldu. Ayrıca Ebru çalışmaları, Osmanlıca metin çalışmaları, Röfley çalışmaları ve Ahşap çalışmalarımız da sergilendi. Sayın Bakanımız Akif Çağatay KILIÇ’a Çini Tablosu İl Müdürü Sn. Rifat ÜNLÜ ve Gençlik Merkezi Müdürü Sn. Haluk KARAHAN  tarafından hediye edildi. Standımızı gezen ziyaretçilerimize ilimize ait yöresel lezzetler, ilimize ait yöresel Akçay kolonyası ve El yapımı sabunlar hediye edildi.

Gençlik Merkezi Günleri kapsamında Uğur IŞILAK ve Murat KEKİLLİ konserleriyle gençler doyasıya eğlendi. Kırıkkale Gençlik Merkezi üyelerimizden 180 gencimiz bu etkinliklere katıldı.

Kapanış töreninde, yıl içersinde gerçekleştirilen ‘Atık Pil Toplama’, ‘Ayın Gençlik Merkezi’,’Gençlerin İyilik Ağacı’ projeleri kapsamında dereceye girmeyi başaran Kırıkkale Gençlik Merkezimize Başarı Belgesi Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Sinan AKSU tarafından Gençlik Merkezi Müdürü  İ.Haluk KARAHAN’a takdim edildi.