3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl Kültür merkezinde program düzenlendi.

Düzenlenen programa; Sayın Valimiz Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali yardımcısı Abdullah Aslaner, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, İl Müdürleri, davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı.

 Düzenlenen programda konuşan Vali Kolat, Kırıkkale’de bin 820 engelliye evde bakım hizmeti verildiğini söyledi. Engelliler için özel sınavlar yapıldığını belirten Vali Kolat, bu konuda Devletin ve Hükümetin önemli adımlar attığını ifade etti.

Vali Kolat konuşmasına devamında: ‘Dünya Engelliler Günü 1993 yılında kutlanmaya başlandı. Ve o günden bu zamana kadar 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor. Bizim görevimiz, Engelli insanlarımızın sorunlarını gündeme getirmek onlara yaşanabilir ortam sağlamak.  Dünya genelinde %10, ülkemizde de %12 engelli insan var. Bu oldukça yüksek bir yüzde. Biz engellilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz. Son yıllarda Devletimiz ve Hükümetimiz önemli çalışmalar yaptı. Bütün engellilerimizin sosyal güvenlik hakkı var, bunun dışında vergi indirimi, seyahat indirimi gibi birçok konuda çalışmalar yapıldı.

Bizde Kırıkkale’de çalışmalar yürütüyoruz.  Kırıkkale’de 1.671 vatandaşımızın engelli kimlik kartı alan var, 1.820 engelliye de evde bakım hizmeti veriliyor. Devletimizin, hükümetimizin yaptığı yardımlar önemli. İş sağlığı ve iş güvenliği, kanun ile kurumlara ve özel sektöre sorumluluklar getirdi, engellilerimizin rahat hareket etmeleri ve hayatlarında rahat olmaları için kurumlara sorumluluklar getirildi. Fiziki ortamlar hazırlama sorumluluğu getirdi. Toplum olarak, insan olarak hepimiz engellilerle iç içe olmalıyız. Mesela biz engelli vatandaşlarımızla birlikte yüzüyoruz. Sık sık bir araya geliyoruz, bu tür çalışmalara katkı sağlayan herkese minnettarız. Engelsiz bir ortam, daha rahat bir ortam için çalışmalar yapıyoruz, her türlü sorunlarını birlikte paylaşıyoruz, paylaşmaya devam edeceğiz. Engelsiz bir ortam engelsiz bir yaşam demektir.’  dedi.

Kırıkkale Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Mahmut Bozkurt yapmış olduğu konuşmada engellilerin sporla uğraşmasının yararlarından bahsetti. Mahmut Bozkurt engellilerin sporla uğraşması onların sosyal yaşama olan bakışlarını, kendilerine olan güvenlerini, kendi içlerinde yaşadıkları olumsuzlukları, sinirlerini yatıştırmak için yapmış oldukları en güzel faaliyetler arasında olduğunu belirtti. Bu kapsamda kendilerinden hiçbir desteği esirgemeyen Sayın Valimiz Ali Kolat’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü’ye teşekkür ederim dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı ise yaptığı konuşmada, “Günlerini kutladığımız bütün engellilere karşı hepimiz engelsiz bir yaşam için mücadele etmeliyiz. Daha engelsiz bir dünyada yaşamak herkesin hakkıdır. Her kurumumuz engellilerimizin daha rahat yaşamaları için çalışıyor. Hepimiz engellilerimiz için daha hassas olmalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından engelli sporcularımız tarafından halter gösterisi ve halk oyunları gösterisi sunuldu.