Kırıkkale Belediyesi tarafından 2013 yılında tahsisi yapılan Başpınar Spor Kompleksi çevresinde bulunan arsaya, 3353 m²’lik Sporcu Fabrikası (Çok Amaçlı Spor Salonunun) yapımına başlandı.

12.08.2014 tarihinde ihalesi yapılan Sporcu Fabrikasının sözleşmesi 29.09.2014 tarihinde imzalandı. Yapımının 350 günde tamamlanılması planlanan Sporcu Fabrikasının içerisinde 4 adet ferdi branşlar spor salonu, 1 adet büyük antrenman salonu, 1 adette açık spor tesisi yapılacaktır.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada: Sporcu Fabrikasının yapılmasıyla birilikte ilimizde bulunan sporcularımızı daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak, daha fazla sporcuya ulaşmak ve geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, gençlerimizin sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz.Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra tesisleşmeye önem vererek ilimizde dev yatırımlar yaptı ve yapılmaya devam ediyor. İlimize 3 adet sentetik çim saha, 1 adet spor salonu, 1 adet idari bina ve misafirhane, 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu bakım onarım işleri gibi farklı alanlarda birbirinden modern spor tesisi, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için hazır hale getirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, spor tesislerinin yanı sıra gençlere yönelik tesis yatırımlarında da son sürat devam etmektedir. Bu kapsamda ilimize 2015 yılında bahşılı ilçemize sentetik yüzeyli çim saha yapılacak aynı zamanda Yenişehir Spor Kompleksinin içerisine Gençlik Merkezi inşaatına başlamayı planlıyoruz.