Basketbol il temsilciliğinin 2014 faaliyet programında yer alan Yıldız Erkekler ve Yıldız Kız Basketbol Kulüpler arası İl Birinciliği Müsabakaları 10- 22 Şubat 2015 tarihinde 17 Ağustos Spor salonunda yapıldı.

11 takım ve 132 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Yıldız Kızlar ve Yıldız Erkekler Basketbol müsabakalarında rekabet ve heyecan üst seviyedeydi. Müsabakalar sonunda Erkeklerde Kırıkkale Gücü Spor Kulübü birinci olurken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü İkinci, Akşemsettin Spor Kulübü üçüncü oldu. Kızlarda Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü birinci olurken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü ikinci Akşemsettin Spor Kulübü üçüncü oldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; Kulüpler Arası Yıldız Kız ve Yıldız Erkekler Basketbol müsabakalarında sporcularımızın göstermiş olduğu performans ve başarıdan dolayı tebrik ederim dedi. Burada başarı elde eden sporcular gruplara gitmeye hak kazandıklarını dile getiren Ünlü; basketbol Sporunun kişinin gelişimine olan faydasından bahsetti. Konuşmasının devamında internet ve televizyon gibi iletişim araçlarının yanlış amaçlar için kullanıldığını, toplumumuzu ve gençlerimizi gerek ahlaki gerekse sağlık yönünden olumsuz etkilediğini, gençlerimizi bu tuzaklardan kurtarıp sosyalleştirerek, spora yönelterek ve kontrol altında tutarak bu olumsuz etkenlerden uzaklaştırmalıyız. Bunun için Tesisleşmeye önem veriyoruz. Bu yılın sonunda teslim edilecek olan Çok Amaçlı Spor Salonunu siz değerli sporcularımızın hizmetindedir. Sporculara ve spor yapmak isteyen herkese her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Ünlü, tesislerimizin kapılarının her zaman açık olduğunu spor yapmak isteyen herkesin tesisimizin imkanlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirtti. Emeği geçen antrenörlere, sporculara ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline teşekkür etti.