16 takım 192 sporcunun katılımı gerçekleşecek olan Kurumlar Arası Valilik Kupası Voleybol Turnuvasının  açılış maçında Mühimmat Fabrikası ile İl Emniyet Müdürlüğü takımı karşılaştı. Mühimmat fabrikası rakibini 2-0 yenerek turnuvaya galip olarak başladı. Gecenin ikinci maçında Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kırıkkale Üniversitesi karşılaştı. Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  rakibini 2-1 yenerek turnuvaya galip olarak başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmada; 16 takım 192 sporcunun mücadele edeceği Kurumlar Arası Valilik Voleybol Turnuvası yaklaşık 1 ay sürecektir. Turnuva sonucunda dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler verilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin tesislerimizin tamamını kullanmalarını istiyoruz.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Kırıkkale Valiliği öncülüğünde halkımıza spor yaptırmak ve sporcularımıza daha iyi şartlarda hizmet verebilmek için tesisleşmeye son derece önem veriyoruz. Bu kapsamda son üç yılda Başpınar Spor Kompleksine İdari Bina Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ve 52 Yataklı Misafirhane, Delice, Yahşihan ve Merkeze Sentetik Yüzeyli Çim Sahası ile Yahşihan Spor Salonunun yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzunun bakım onarımı ile İyonizasyon Ve Nem Alma Sisteminin montaj işleri tamamlandı.

Bahşılı Sentetik Çim Sahasının yer teslim yapılmış olup Keskin Spor Salonunun bakım onarımı işinin ihalesi tamamlandı. Sporcu Fabrikasının % 40 tamamlanmış olup ayrıca Yahşihan İlçesine yapılacak olan Gençlik Merkezinin ihalesi 03.04.2015 tarihinde yapılacaktır.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen Anadolu Yıldızlar Liginde Atletizm, Badminton, Basketbol,  Cimnastik, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Taekwondo, Voleybol, Yüzme olmak üzere toplam 10 branşta katıldığımız müsabakalarda Atletizm, Badminton, Basketbol, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Yüzme’de çeyrek finale yükselmişlerdir. Ayrıca Badminton Branşında Türkiye Finallerine kalarak büyük bir başarıya imza atmışlardır.

20 – 22 mart tarihleri arasında Ankara Kazan’da yapılan Bocce Büyükler Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Erdal Kantemiri İtalya’da yapılcak olan Dünya Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecektir.

 

Kurumumuz, değişik branşlarda 26 antrenörümüzle hizmet vermektedir. Yüzme havuzumuz olimpik olup, haftanın 6 günü açıktır.

Amacımız, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personellerin spor yapmalarını sağlamak hem de bu turnuva sayesinde kurumlar arası diyalogu ve iletişimi daha etkin bir biçimde geliştirmektir.

3.geleneksel koşabiliyorken koş valilik voleybol turnuvasında bize sonsuz desteğini veren sayın valimize ve tüm katılımcılara teşekkür eder, turnuvanın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini temenni ederim.

Sayın Valimiz Ali Kolat yaptığı konuşmada:  Biz her zaman “Nerede hareket orada bereket” diyoruz. Ayrıca tesis açısından Kırıkkalemiz iyi konumda. Ama biz daha fazla sporcunun bu tesislerden yararlanmasını istiyoruz. Sadece sporcularımızın değil, küçüğünden yaşlısına kadar, herkesin kendi çapında, hareket edebileceği, spor yapabileceği bir yerin olmasını istiyoruz. Sağlıklı bir toplum için spor ve hareket şart. Bu anlamda valilik olarak, bu tür etkinliklerin olmasını istiyoruz. Üç yıldır da kurumlar arası voleybol turnuvası düzenliyoruz. Sağ olsun kurumlarımız ilgi gösteriyorlar. Bende katıldıkları için kurumlarımıza, sporcularımıza teşekkür ediyorum.

Ayrıca  çocuklarımızı spora yönlendirmemiz lazım. Burada birçok etkinliğimiz var. Biz çocuklarımıza sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor. Çocuklarımız yanlış yollara giriyor, yanlış arkadaşlıklar kuruyor. Dolayısıyla biz çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için bu tür etkinliklere yönlendirmemin iyi olacağını düşünüyorum. Ben sporculara centilmence spor yapmalarını diliyorum. Daha önceki yıllarda da bu tür turnuvalar yaptık. Olumlu tepkiler aldık. Kurumlarımız birbirleriyle tanıştılar, kaynaştılar. Ben bu vesileyle bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Bu turnuvanın yapılmasında emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. Dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Sayın Valimiz Ali Kolat’ın başlama vuruşu ile birlikte turnuvaya start verildi.