Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesinin 96.Yıldönümünü Kutlamaktayız.

Zaman öyle hızlı akıp geçer ki dünün gençleri bugünün yetişkinleri olur. Büyük sorumluluklar alırlar. Karar verme, verilen kararları uygulama konumunda olurlar. İnsanlık için, dünya için, yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış, genç kuşaklara ihtiyaç vardır. Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde şükür, böyle bir potansiyele sahibiz. Nüfusumuzun şu an itibariyle önemli bir kısmının yirmi beş yaş altında olması bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır.

Gençler, sizlerin varlığı bize güven veriyor. Sizin varlığınız  Türkiye Cumhuriyetinin varlığı demek. Türkiye'nin yarını demek sizin güler yüzünüz, mutluluğunuz, özgüveniniz, sağlığınız, uyuşma sevinciniz, inancınız yarınlarımızın ipuçlarıdır. Size bakarak yarınlarımızın ışıltısını görebiliyoruz. Biz, bir olarak beraber olarak var olmanın mümkün olduğunu omuzlarını aşındırarak defalarca kanıtlamış bir milletiz.

Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı, onların tuzaklarını boşa çıkaracak politikalar uyguluyoruz.

Bugün Türkiye’de gençlere yatırım yapma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçılmamakta, devletin tüm imkanları seferber edilmektedir. İyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emreden bir inancın mensuplarıyız. nerede bir iyilik varsa ona omuz vermeyi, nerede bir kötülük varsa ondan yüz çevirmeyi bir var oluş şartı olarak benimsemiş, olmak zorundayız. Ömürlerinin baharında hiçbir fidanın boynunun bükülmesini istemiyoruz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye, varlığını iyilik ve güzelliklerle anlamlandırmış gençlerin ellerinde biçimleniyor.

Çağını idrak etmiş, ayakları, geçmişinden aldığı ilhamla yere sağlam basan, yarına yüksek ideallerle bakan türk gençliği, önce yakın coğrafyalara, sonra dünya gençliğine ilham kaynağı olabilir.

Gençler; Yarına güvenle bakabilmemizin teminatı sizlersiniz. ülkemizin özgürlüklerle önü açılıyor. Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tek vücut olarak ortak ideallere koşuyoruz. bunun için sizler, bugünün ve yarının Türkiye'si için değerlisiniz

Sevgili gençler, “siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Nene Hatunların, yalnız efelerin; siz “ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.”

Unutmayınız ki “Vatanını En Çok Seven, Görevini En İyi Yapandır.”güçlü nesiller için çok çalışmalıyız.

Bu inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramının, Kırıkkale’mize, ülkemize ve tüm dünyaya; barışa huzura, mutluluğa açılan bir kapı olmasını diliyorum dedi.