19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kırıkkale’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Gençlik yürüyüşü ve sportif gösterilerin damgasını vurduğu kutlamalarda eski Türk devletlerine ait sancaklar büyük ilgi gördü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük coşkuya sahne oldu.

Sabah saatlerinde Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalarda Türk bayrakları ile yürüyen gençler mehter takımı eşliğinde Valilik önünde başlamak üzere Atatürk Bulvarı, Ankara ve Zafer Caddelerinde dolaşarak şehir turu attılar. Yürüyüş esnasında vatandaşlarda alkış tutup bayrak sallayarak gençlere eşlik ettiler.

Törene Valimiz Sayın Ali Kolat ve eşi Sayın İlksen Kolat Hanımefendi, Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Kaya ve eşi Aysel Kaya Hanımefendi, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Vali Yardımcılarımız Rıfat ATA, Abdullah Aslaner, İl Jandarma Komutanı J.Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat ÜNLÜ, il müdürleri, davetliler öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Programda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı başladı.

Öğrenciler tarafından ‘Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ ve ‘Gençliğin Ata’ya Cevabı’  okunduktan sonra; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmada; Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu Kurtuluş ve Bağımsızlık Mücadelesinin 96.Yıldönümünü Kutlamaktayız.

Zaman öyle hızlı akıp geçer ki dünün gençleri bugünün yetişkinleri olur. Büyük sorumluluklar alırlar. Karar verme, verilen kararları uygulama konumunda olurlar. İnsanlık için, dünya için, yeryüzünün esenliği için bedenen ve zihnen olgunlaşmasını doğru zeminde tamamlamış, genç kuşaklara ihtiyaç vardır. Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde şükür, böyle bir potansiyele sahibiz. Nüfusumuzun şu an itibariyle önemli bir kısmının yirmi beş yaş altında olması bize güven veriyor. Aynı zamanda sorumluluğumuzu da artırıyor. Gençliğe yatırım en doğru yatırımdır.

Gençler, sizlerin varlığı bize güven veriyor. Sizin varlığınız  Türkiye Cumhuriyetinin varlığı demek. Türkiye'nin yarını demek sizin güler yüzünüz, mutluluğunuz, özgüveniniz, sağlığınız, uyuşma sevinciniz, inancınız yarınlarımızın ipuçlarıdır. Size bakarak yarınlarımızın ışıltısını görebiliyoruz. Biz, bir olarak beraber olarak var olmanın mümkün olduğunu omuzlarını aşındırarak defalarca kanıtlamış bir milletiz.

Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı, onların tuzaklarını boşa çıkaracak politikalar uyguluyoruz.

Bugün Türkiye’de gençlere yatırım yapma noktasında hiçbir fedakârlıktan kaçılmamakta, devletin tüm imkanları seferber edilmektedir. İyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emreden bir inancın mensuplarıyız. nerede bir iyilik varsa ona omuz vermeyi, nerede bir kötülük varsa ondan yüz çevirmeyi bir var oluş şartı olarak benimsemiş, olmak zorundayız. Ömürlerinin baharında hiçbir fidanın boynunun bükülmesini istemiyoruz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye, varlığını iyilik ve güzelliklerle anlamlandırmış gençlerin ellerinde biçimleniyor.

Çağını idrak etmiş, ayakları, geçmişinden aldığı ilhamla yere sağlam basan, yarına yüksek ideallerle bakan türk gençliği, önce yakın coğrafyalara, sonra dünya gençliğine ilham kaynağı olabilir.

Gençler; Yarına güvenle bakabilmemizin teminatı sizlersiniz. ülkemizin özgürlüklerle önü açılıyor. Türkiye birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Tek vücut olarak ortak ideallere koşuyoruz. bunun için sizler, bugünün ve yarının Türkiye'si için değerlisiniz

Sevgili gençler, “siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Nene Hatunların, yalnız efelerin; siz “ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; siz tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.”

Unutmayınız ki “Vatanını En Çok Seven, Görevini En İyi Yapandır.”güçlü nesiller için çok çalışmalıyız.

Bu inançla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramının, Kırıkkale’mize, ülkemize ve tüm dünyaya; barışa huzura, mutluluğa açılan bir kapı olmasını diliyorum dedi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Trabzon yöresi halk oyunları ekibi, Kırıkkale Üniversitesi sayokan karate grubu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü jimnastik ve karate gösterileri sundu.

 İlimizi yapılan spor müsabakaların da başarı ile temsil eden sporculara ödülleri Sayın Valimiz Ali Kolat tarafından verildi. Ayrıca ‘ Ecdada Mektup’ isimli mektup yarışmasında 550.000 mektup arasında ilk 100’e giren öğrencilere ödülleri  Garnizon  Komutanı Tuğg. Mehmet Kaya, Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı tarafından verildi.

Tören sonunda Vali Kolat ve beraberindeki heyet, İl Kültür Merkezinde gösterime sunulan Ebru Sanatları ve Hat Sanatları eserlerinin sergilendiği sergiyi gezdi