29 Haziran – 29 Ağustos 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Yaz Spor Okulları Açılış Töreni 17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yapıldı. 81 ilde eş zamanlı start alacak olan il spor merkezleri (yaz spor okulları ) 40 antrenör eşliğinde  05-18 yaş grubundaki  çocuklar, gençler, engelli vatandaşlar yararlanacaktır. Açılış Törenine  Sayın Valimiz Ali Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, davetliler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; Spor teşkilatımızın 77. Kuruluş yıl dönümü olan 29 haziranda 81 ilde eş zamanlı olarak yaz spor okullarımızın bugün startını vereceğiz.

Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri yaz spor okulları açılacaktır. Kurslarımız 30 branşta 40 antrenör eşliğinde yapılacaktır.

Spor, bir yaşam kültürüdür. Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup sizlerin hizmetinizdedir.

Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tesbit ederek eğitim, öğretim döneminde de devamını sağlanacaktır. Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler, enerjilerini sporla değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkân sağlayacaktır.

Amacımız bilgi, beceri ve sosyal faaliyetlerini geliştirmek ve bu sayede gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır.

Yaz spor okulları ile öğrencilerin, boş zamanlarını değerlendirmek, sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek ve yetenekli öğrencileri tespit etmektir.

Sportif faaliyetler ile milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen ve ona göre davranan, kendini kontrol edebilen, başkalarına karşı saygılı, ölçülü ve planlı bir şekilde çalışan,  rekabet içerisinde birlikte iş yapmaktan hoşlanan, yapıcı, yaratıcı ve üretici bireyler yetiştirme amaçlanmaktadır.

Gençlik merkezimiz bu yıl800 öğrenciyi "şehir ve kültürler" projesi kapsamında amasya, eskişehir, Kastamonu, Konya, Nevşehir ve Bolu Abanta gitmişlerdir.

Deniz ve doğa kamplarına ise ilimden 360 öğrenci katılacaktır.

Bakanlığımız ile diyanet işleri başkanlığı, aile ve sosyal politikalar bakanlığı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı ve sivil toplum kuruluşları arasında yapılan protokoller yapılmıştır. Bu protokoller le gençlere sporu sevdirmek, boş vakitlerini spor yaparak geçirmelerini sağlamak, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Çalışmalarımız öncesindeki planlamalar doğrultusunda bizlere her türlü desteği ve katkıyı sağlayan sayın valimize, sayın belediye başkanımıza, ilimizin değerli yöneticilerine, bizlere inanıp güvenen sevgili anne ve babalara ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Mübarek ramazan ayımızı kutlar hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.

Sayın Valimiz Ali Kolat açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Ben herkesin mutlaka bir dalda spor yapmasını istiyorum. Bu vesileyle 30 dalda bu kadar kalabalık bir grubun burada bulunmuş olması beni son derece mutlu etmiştir. Ben bu anlamda velileri kutluyorum. Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın hem maddi hem manevi yönden iyi yetiştirilmesi gerekir. Sağlıklı bir toplum için spor ve hareket şarttır. Bu anlamda ülkemiz genelinde açılan yaz okulları, ilimizde de her sene açılmaktadır. Ben memnuniyetle görüyorum ki, açılan spor okullarına büyük ilgi duyulmaktadır. Bunun gereği gibi sürdürülebilmesi için sizlerin devamlılığınıza ve gayretinize bağlıdır. Önemli olan devamlılıktır, istikrardır. Bizim buradaki amacımız, geleceğin sporcularını yetiştirmektir. Sporumuzun geleceğini burada görüyoruz. Bu anlamda hemen herkese görevler düşüyor. Ben sadece çocuklarımızın ve gençlerimizin değil, vatandaşlarımızı da spor yapmaya davet ediyorum. Gerçekten de alt yapı olarak tesislerimiz oldukça iyi konumda. Yürüyebilirsiniz, koşabilirsiniz, yüzebilirsiniz ve ayrıca spor salonlarında çeşitli etkinliklerimiz var bunlara katılabilirsiniz. Toplum olarak bir araya gelindiğinde, ortam edinebiliyor, arkadaş ve çevre edinilebiliyor. Bu sayede de birçok güzellikleri beraber paylaşabiliyoruz. İnşallah bu güzel çalışmalar çocuklarımızın geleceği açısından hayırlara vesile olur. Ben bütün sporcularımıza ve antrenörlerimize kolaylıklar diliyorum. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmalardan sonra, İl Spor Merkezlerinde eğitim gören öğrenciler davetlilere, Halk Oyunları, Boks, Güreş ve Okçuluk dallarında gösteriler sundular.