Kırıkkale Belediyesi tarafından 2013 yılında yer tahsisi yapılan Başpınar Spor Kompleksi çevresinde bulunan arsaya, Sporcu Fabrikası (Çok Amaçlı Spor Salonunun) yapımında yüzde 60 lık aşamaya gelinildi.

12.08.2014 tarihinde ihalesi yapılan Sporcu Fabrikasının sözleşmesi 29.09.2014 tarihinde imzalandı. Yapımının 350 günde tamamlanılması planlanan Sporcu Fabrikasının içerisinde 4 adet ferdi branşlar için spor salonu, 1 adet takım sporları için büyük antrenman salonu, Merkez sentetik çim saha aydınlatması ve tribünü yapılacaktır.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada: Sporcu Fabrikasının yapım inşaati tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 60 lık kısmı sona erdi. Çok amaçlı Spor Salonu Planlanan zamanda teslim edilecek.  Sporcu Fabrikasının yapılmasıyla birilikte ilimizde bulunan sporcularımızı daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak ve daha fazla sporcuya ulaşmak geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, gençlerimizin sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz.Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra tesisleşmeye önem vererek ilimizde dev yatırımlar yaptı ve yapılmaya devam ediyor. İlimize 3 adet sentetik çim saha, 1 adet spor salonu, 1 adet idari bina ve misafirhane, 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonu, Olimpik Yüzme Havuzu büyük bakım onarım işleri gibi farklı alanlarda birbirinden modern spor tesisi, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek için hazır hale getirdik. Aynı zamanda ilimize 2015 yılında Bahşılı İlçemize Sentetik Yüzeyli Çim Saha yapımı ve Keskin Spor Salonu Bakım Onarımı ve Yahşihan Yenişehir Spor Kompleksinin içerisine başlanılan Gençlik Merkezi inşaatı devam etmektedir. dedi.