Yapılan incelemelerde, Valimiz Sayın Ali Kolat’ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü de bulundu.

 Valimiz Sayın Ali Kolat ilk olarak, Merkez Futbol Sahası ve Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatını gezerek, buradaki çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Merkez Futbol Sahası ve Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu inşaatı hakkında bilgiler veren, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Sporcu Fabrikasının  yapımının 350 günde tamamlanmasının planlandığı, bu tesis  içerisinde 4 adet 400’er metrekarelik ferdi branşlar için spor salonu, 1 adet takım sporları için 400 metrekarelik büyük antrenman salonu olduğunu söyledi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ayrıca, Yahşihan Yenişehir Gençlik Merkezi inşaatının içerisinde müzik, bilgisayar, dans, plastik el sanatları ve kütüphane olmak üzere toplam 6 adet salon olduğunu belirtti.

Valimiz Sayın Ali Kolat burada yaptığı değerlendirmede; “ Bugün Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün yatırımlarını yerinde incelemek istedik. Çok Amaçlı Spor Salonu kompleks tarzında yapılıyor. Buraya sporcu fabrikası da diyoruz. Ferdi ve takım sporlarına yönelik salonlarımızın çalışmaları çok iyi bir şekilde devam ediyor. Eylül sonu gibi devreye girmesini planlıyoruz. İlimizde bu spor alanlarımızla birlikte ciddi manada altyapı oluşacak. Herkesin spor yapmasına ve sporcularımızın iyi bir şekilde yetişmesine ortam sağlayacağız. Burada güzel bir spor potansiyeli var. Bunu değerlendirmek lazım. Tesisler bakımından kent olarak iyi bir konumdayız. İnşallah bu spor komplekslerimiz bittiği zaman daha iyi bir yere geleceğiz. Ben emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Buradaki incelemelerin ardından Valimiz Sayın Ali Kolat ve beraberindekiler, Yahşihan İlçesinde bulunan Yahşihan Spor Salonu, Sentetik Çim Yüzeyli Saha inşaatı ve Gençlik Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Buradaki incelemelerde, Yahşihan Kaymakamı Ahmet Ferhat Özen de bulundu.

Gençlik Merkezi’ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Valimiz Sayın Ali Kolat, buradaki öğrencilerle birlikte spor yaptı ve onlara çeşitli hediyeler verdi.

Son olarak Valimiz Sayın Ali Kolat ve beraberindekiler, Bahşılı ilçesinde inşaatı devam eden Sentetik Yüzeyli Çim Saha tesisini gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.(23.07.2015)