İlimizin Atletizm branşı sporcularından Semra Karaslan 21 Kasım 2015 tarihinde yapılan Balkan Kros Şampiyonasında Genç kızlarda Balkan Şampiyonu oldu.

7 Kasım 2015 tarihinde Kocaeli’nde düzenlenen kulüpler ve gençler Balkan Şampiyonası seçmelerine katılan Semra Karaslan 4000 metre kros koşusunu 12,52 lik derece ile Gençler Türkiye Şampiyonu olarak tamamlayıp Balkan Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştı. 21 Kasım 2015 tarihinde Hırvatistan’nın başkenti Zagrep’te düzenlenen Balkan Şampiyonası da spor kariyerine bir başarı daha ekleyerek Balkan Şampiyonu oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı açıklamada; İlimiz Sporcusu olan Semra Karaslan aldığı Türkiye ve Uluslararası dereceleri ile kendini ispatlamıştır. Daha önece büyük başarıya imza atarak 4000 metre kros koşusunda Türkiye Şampiyonu olarak bizleri gururlandırmıştı. Şimdi ise Balkan Kros Şampiyonu olarak kariyerine bir başarı daha ekleyerek Ay Yıldızlı Bayrağımızı ve İlimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Sporcumuz gerek ahlaken gerek çalışkanlığı ile diğer sporculara güzel bir rol modeldir. Bizim sporcumuzdan isteğimiz derslerini ihmal etmemesi ve başarılarının kendisini asla şımartmamasıdır. Sporcumuzu yetiştiren antrenörlerimiz Ali DERELİ, Yasin KİSEK ve her zaman kızlarını destekleyen kızımızın ailesine teşekkür ederim dedi.