15 Temmuz hain darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri Şehitlik Anıtını ve Kırıkkale Şehitliğini ziyaretle başladı. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisine Sayın Valimiz Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Bkm. Alb. Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müdürümüz Haluk Karahan ve ilimiz protokolü katıldı. 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin ardından Şair-Yazar Nurullah Genç İl Kültür Merkezinde “15 Temmuz Konulu” konferans verdi.

Saat 17:30’da İl Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu “15 Temmuz Demokrasi ve Şehitlerini Anma Koşusu” Büyük Şehir parkında yapıldı ve dereceye giren sporcularımıza madalya takdim edildi.

 

Nöbet tutmak için ellerinde Türk bayraklarıyla Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dev ekrandan izledi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikte, Kur’anı Kerim tilaveti okunarak şehitler için de dualar edildi. Daha sonra Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ve 81 ilde aynı anda başlayan “ 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Koşusu” nun tamamlanmasının ardından sancak, sporcular tarafından Vali Yunus Sezer’e teslim edildi.