Bursa’da düzenlenen U20 Türkiye Atletizm Şampiyonasında 3000 metre engelli koşuda Milli sporcumuz Pelinsu ŞAHİN Türkiye Şampiyonu oldu.

29 Mayıs da düzenlenen şampiyonada engelli koşuda 10.45 lik derece ile Türkiye Şampiyonu olan sporcumuz Pelinsu Şahin hem 12-13 Haziran 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan Balkan Şampiyonasında, hemde 15-18 Temmuz 2021 tarihleri arasında Estonya’nın Talin kentinde düzenlenecek olan U20 Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.  

Bir diğer sporcumuz 2004 doğumlu Melisa Tasa kendinden bir üst kategoride yarıştığı 3000 metre koşuda 10.22 lik derece ile Türkiye üçüncüsü olarak Türkiye Şampiyonalarındaki ilk madalyasını aldı.

Antrenör Abdullah Yılmaz yaptığı açıklamada; Verilen emeklerimizin boşa gitmediğini görmek beni hem gururlandırdı hem de mutlu etti.  Çok çalışmanın meyvelerini toplamaktayız. İnşallah Balkan Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonasında da bu başarıları daha üst bir seviyeye çıkararak daha iyi sonuçlar alacağız. Sporcularımızın bu başarıları alttan gelen yetenekli sporculara bir örnek teşkil etmektedir. Bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor il Müdürümüz Sayın Aziz Sinan ALP’e ve Gençlik ve Spor personeline teşekkür ederim dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp yaptığı açıklamada; Sporcularımızı tebrik ediyorum. Emeklerinin karşılığını almaları bizleri mutlu ediyor. Sporcularımızın daha büyük başarılara imza atacağı inancındayım. Bu başarılar genç sporcularımıza örnek teşkil etmektedir. Diğer sporcularımızın da gayret ederek başarılı olabilecekleri inancındayım. Antrenörümüz Abdullah Yılmaz’a ve Pelinsu Şahin kızımıza Balkan Şampiyonasında ve Avrupa Şampiyonasında başarılar dilerim.