Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 103'üncü yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

Bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına, Dumlupınar’dan Kıbrıs zaferine, Terörle mücadeleden 15 Temmuz’a kadar tüm şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimizden ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyorum.

19 Mayıs 1919 günü yakılan istiklal ateşi milli şuurumuzun ve vatan bilincimizin bir sonucudur. Bugünü anlamak ve geleceğe bakabilmek için 19 Mayıs ruhunu iyi bilmemiz gerekir.

19 Mayıs başlangıçtır,  yeniden doğuştur,

19 Mayıs bağımsızlığına ve hürriyetine aşık olan bir milletin istiklal ruhunu tüm dünyaya haykırmasıdır.

          19 Mayıs Samsun'da, Havza'da, Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta gaz lambası altında alınan kararlarla bir milletin özgürlük ve bağımsızlık ateşini yeniden yakmasıdır.
           19 Mayıs Ay yıldızlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanmasıdır
.

19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır. ,

19 Mayıs, Çanakkale'de başlayan tüm zorluklara, imkansızlıklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş destanıdır.

19 Mayıs, İstiklal savaşımızı başlatmanın yanı sıra son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, milletimizin de kurtuluşunun müjdesidir.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük eseri olarak gördüğü Cumhuriyeti, geleceğin teminatı olan siz gençlere emanet etmiştir. Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olduğunuza inancımız tamdır.

Bugün 103. Yıldönümünü büyük bir gururla ve coşkuyla idrak ettiğimiz 19 Mayıs, tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, siz gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır.

Köklerimizle, bizi biz yapan değerlerimizle irtibatımızı ne kadar diri tutarsak, hayatta o kadar güçlü oluruz.

Şanlı tarihimizden aldığınız güçle, cennet vatanımızı korumak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyoruz.

Gençlerimiz ecdadın izinde, milli ruh ve heyecanla geleceğe emin adımlarla ve kararlılıkla yürümektedir.

Bayrağımızı ebediyete kadar göklerde dalgalandıracak ve vatanımızın her bir karış toprağını canı pahasına savunacak olan gençlerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Bu vesile ile 19 Mayıs ruhunu tüm benliğiyle yaşayan ve bu bilinçle vatan hizmetinde en ön safta mücadele eden tüm gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.