GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

17 Ağustos Spor Salonunda düzenlenen Yaz Spor Okulları açılış törenine; Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, ASKF Başkanı Sırrı Zengin, veliler, antrenörler ve sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış töreninde; Güreş, Halk Oyunları, Eskrim, Judo, Cimnastik ve Taekwondo branşlarında yapılan gösterileri protokol üyeleri ve aileler heyecanla izledi.

Törende konuşan Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş; "Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce çocuk ve gençlerimiz ile engelli bireylerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla 81 il merkezi ve ilçelerimizde her yıl uygulanan GSB Spor Okulları bu yıl 24 farklı branşta ilimizde de açılışını gerçekleştiriyoruz.

Bu yıl İl Spor Merkezinde; Atletizm den Basketbola Futboldan Masa Tenisine, Taekwondodan Yüzmeye 24 farklı spor dallarında faaliyet gösterecek. Bu yıl GSB Spor Okullarında 5 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Ailelerimizin çocuklarını spora yönlendirmedeki duyarlılığı bizleri mutlu ediyor. İl Spor Merkezleri, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve toplumumuza sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getiriyor.

"5-18 yaş grubunda okuyan, okul dışı çalışan ve çalışmayan çocuklarımıza yönelik spor okullarımıza kayıtlar devam etmektedir. Ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri tesislerimizde spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyoruz. Faaliyetlerimize katılan bütün çocuklarımıza ve gençlerimize aileleriyle birlikte teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, sağlıklı ve mutlu bir sporculuk dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından GSB Spor Okulları öğrencilerin yaptığı sportif gösterilerle açıldı. İl genelinde 1 Eylül'e kadar sürecek GSB Spor Okulları'nda 24 branşta 5000 öğrenciye spor eğitimi verilecek. Program sonunda sporcular ile yakından ilgilenen İl Müdürü Güneş , sporculara yaz spor okullarında başarılar diledi.

Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı “Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeleri, spor ile ilgilenerek çevrenin kötü alışkanlıklarından uzak durmaları için yapılacak tüm faaliyetleri destekliyoruz” ifadesini kullandı.

Başkanımız Saygılı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik verdiği müjdeyi de hatırlatarak “Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığına ait yurtlarda 15 Temmuz 1 Eylül tarihleri arası 15 – 18 yaş arası gençlerimiz ücretsiz yararlanabilir, buralarda kalabilirsiniz. Cumhurbaşkanımızın sizlere sunduğu böylesi güzel bir imkandan faydalanmanızı tavsiye ediyorum” dedi.

Genç sporcuların çok şanslı bir dönemde olduklarının altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu ise, “Bizim zamanlarımızda ki imkanlardan çok daha fazlasına sahipsiniz. Velilerimizden ricam, çocuklarımız ekranlarıyla değil, akranlarıyla zaman geçirsinler, oynasınlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın son yıllarda çok ciddi atılımları var. İlimizde dahil olmak üzere bütün illerde ve ilçe merkezlerinde Gençlik Merkezleri açıldı. Çocuklarımız buralara katılsınlar.”

SPORCULARIN GÖSTERİLERİ GÖZ DOLDURDU

“Cumhurbaşkanımız tarafından çok muazzam bir karar verildi. İllerimizin bütün Kredi Yurtlar Kurumu bütün gençlerimize açıldı. Türkiye’nin coğrafyasını tanımak çok önemli. Türk insanını kendi kültürel bağlılığıyla birlikte tanımak çok önemli. Bunların hepsi gelecekte çok büyük bir kazanım olacak. İlimizde gençlik spor okulları kapsamında 24 branşta 42 hocamızla beraber 13 tesisimizi spor okulları şuan itibariyle açılmış durumda. Sporcularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Vali Tekbıyıkoğlu’nun konuşmasının ardından sporcular tarafından katılımcılara sportif gösteriler sunuldu. Gösterilerin ardından Vali Tekbıyıkoğlu ve beraberinde ki heyet sporcular ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.