Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıl Dönümü münasebeti ile Dinek Dağı zirvesine 14. Geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kırıkkale Valiliği himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşe, Kırıkkale Valisi Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim KESKİN, Kırıkkale Vali Yardımcısı Miraç TOPALOĞLU Balışeyh Kaymakamı Sançar Batuhan KURDU, İl Jandarma Komutanı Albay Barış CÜCEN, Balışeyh Belediye Başkanı Ali DEDELİOĞLU, Gençlik Spor İl Müdürü Hamza Güneş, İl Özel İdare Genel Sekreteri İ. Haluk KARAHAN, AFAD İl Müdürü Mahmut COŞKUN,  İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri, Milli Eğitime bağlı okulların öğrencileri, Spor kulüpleri, Sporcular ve davetliler katıldı.

İlimizin en yüksek dağı olan bin 744 metre yüksekliğindeki Dinek Dağı’na yürüyüş saat 09:30’da Keskin Gençlik Merkezi Abdallar Topluluğunun söylediği marşlar eşliğinde başladı. Yaklaşık bine yakın davetli Dinek Dağı’nın zirvesine ulaşmak için yürüdü.

Kırıkkale Valisi Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU, burada zirve defterini imzaladı. Daha sonra zirvede büyük Türk bayrağı açılarak fotoğraf çekimi yapıldı.

Cumhuriyet'in 99. yıl dönümünün hemen ertesi günü gençler, sporcular ve vatandaşlarla 1744 rakımlı Dinek Dağı zirvesine çıktıklarını aktaran Valimiz Sayın Bülent TEKBIYIKOĞLU, "Dostlarımıza ve düşmanlarımıza, birlik ve beraberliğimizi göstermek için bir araya gelerek, bu tırmanışı gerçekleştirdik. Hep beraber 'yaşasın Cumhuriyet' diyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından zirvede hatıra fotoğrafının çekilmesiyle etkinlik sona erdi.