Basketbol İl Temsilciliğinin 2016 yılı faaliyet programında yer alan Kulüpler Arası Genç Kızlar Basketbol Turnuvası 19-21 Ocak 2016 tarihleri arasında 17 Ağustos Spor Salonunda yapıldı.

4 takım ve 54 sporcunun mücadele ettiği müsabakalar sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü turnuvanın şampiyonu oldu. İkinci Akşemsettin İlköğretim Okulu Spor Kulübü, Üçüncü Sulakyurt Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü, dördüncü M. Akif Ersoy Anad. Lis. Spor Kulübü oldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Vural; ilimizde artık Spor Merkezlerimiz ve Gençlik Merkezimiz çok hareketli. Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi kapsamında gençlerimize yönelik, Sporculara yönelik projeler yapılmakta. Bu projelerin daha etkili olabilmesi için küçük yaşlarda çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirmesi gerekir. Onların spor yaparak daha sağlıklı bir nesil olarak yetiştirilmesi temel hedefimizdir dedi. Konuşmasının devamında Müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen başta Basketbol İl Temsilciliğimize, Kulüplerimize, hakem arkadaşlarımıza, antrenörlerimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli ile müsabakalara katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum dedi. Müsabakalar sonunda gruplara gidecek olan takımları kutlayarak başarılarının devamını diledi.