Ankara’da yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına ilimizi temsilen Kırıkkale Gençlik Merkezi Temsilci Gençlerimiz Hasan Hüseyin Gürses ve Nurhan Şahin katıldı.

14 – 23 Mayıs 2016 tarihleri arasında 81 il ve KKTC olmak üzere 164 Temsilci Genç’in katıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başkanlığındaki heyetin Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Anıtkabir’deki törene, Bakan Kılıç başkanlığında 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler, sporcular, öğrenciler, halk oyunları ekipleri, Bakanlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Beraberindeki heyetle Aslanlı Yol'dan yürüyerek tören alanına gelen Bakan Çağatay Kılıç, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Başbakan Davutoğlu, Gençleri Kabul Etti

Anıtkabirdeki törenin ardından Bakan Çağatay Kılıç başkanlığındaki aralarında milli sporcuların da bulunduğu gençlik heyeti Çankaya Köşkü'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.

Gençleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan Davutoğlu, "Çankaya Köşkü, çok misafirler ağırladı ama gençleri ağırladığında çok daha güzel bir atmosfer oluşuyor. Muhtemelen, büyük ölçüde, başbakanlığım döneminde sizler, ağırladığım son misafirler olacaksınız. Bu da ayrı bir anlam taşıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Çağatay Kılıç başkanlığında gençlik heyetini  Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti.

Erdoğan'dan Gençlere Anlamlı Tavsiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlik heyetine resepsiyon verdi.

Konuşmasına "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanından, 81 vilayetimizden ve yurt dışından gelen siz genç kardeşlerimle bu vesileyle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum." sözleriyle başlayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tam 97 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a çıkmasıyla yakılan istiklal ateşinin, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin toplanmasıyla tamamen milli bir dava haline dönüştüğünü, çok zor şartlarda Kurtuluş Savaşı'nı başarıya ulaştırdıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla bu mücadelenin ilk safhasının sonuçlandırıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nın, Malazgirt'ten beri sürdürülen mücadelenin en önemli halkalarından biri olduğunu, be lirterek Kurtuluş Savaşı'nın, Balkan Harbi'nden, Birinci Dünya Savaşı'ndaki Çanakkale Kut'ül Amare, Filistin ve Kafkas Cephesi ile Medine Müdafaası'ndan ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda ziyaretlerinden dolayı gençlere teşekkür ederek, bayramlarını kutladı.