2015-2016 yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 26 Mayıs – 02 Haziran 2016 tarihlerinde Yenimahalle Spor Salonunda düzenlenen Okullar arası Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakaları sona erdi.

Kaleli Yakan Top, Mendil Kapmaca, Tombik, Yağ Satarım Bal Satarım olmak üzere 4 kategoride düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarına 25 okuldan 300 sporcu katıldı.

Ödül töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, “Geleneksel Çocuk Oyunları müsabakalarında dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı  yeni nesillere aktararak çocuklarımızın yoğun ders maratonu arasında eğlenebilecekleri ve kaynaşabilecekleri bir ortam  oluşturduk. Amacımız, oyun çağında ki çocuklarımızı dışarıya çıkararak sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve unutulmaya yüz tutan bu anonim oyunlarımızı yeni nesillerimize aktarabilmek. Türkiye genelinde düzenlenen bu yarışmaya Bakanlığımız büyük önem veriyor. İlimizde de yarışmalar büyük ilgi gördü. Bütün okullarımız bu yarışmalara katıldı. Yeni nesillere bu geleneksel oyunlarımızı gösterme ve sevdirme fırsatı bulduk." dedi. Konuşmasının devamında Yaz Spor Okullarına değinen Ünlü; 29 Haziran-29 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarının gençlerimizin sosyalleşmesini sağladığını, gençlerimizin teknoloji bağımlısı olmaktan kurtardığını dile getirdi. Yaz Spor Okullarının kayıtlarının Cumhuriyet Meydanı, 17 Ağustos Spor Salonu, Yenimahalle Spor Salonunda kayıtlarının yapıldığını ve tüm öğrencilerimizin 30 branşta gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarına davetli olduğunu belirtti.