Kırıkkale’de tarihinde bir ilk gerçekleşti. Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bir gece maçı oynandı. İik kez yapılması münasebetiyle yoğun bir seyirci kitlesiyle 2. Amatör kümede mücadele eden Delice Spor’la Sulakyurt Belediye Spor, Delice’de karşı karşıya geldi. Büyük coşku ve heyecana tanık olunan maçta Delice Spor 4-3 kazanarak ilk gece maçını kazanmış oldu.

Delice ve Sulakyurtlu spor severlerin televizyonda seyretmeye alışık oldukları gece maçını yaşamaları spor severlerde çok farklı bir heyecanın yaşanmasına sebep oldu. Delice Belediye Başkanı Turgut ÖZDEN yaptığı açıklamada: İlçemizde böyle bir tesisin var olmasının gurur verici olduğunu söyledi. Özellikle yaz mevsiminin sıcak günlerinde spor severlerin gece serinliğinde maç yapmaları ne kadar kıymetli ve gurur verici olduğunu belirtti.

Spor İl Müdürü Rifat Ünlü yaptığı konuşmasında Kırıkkale’de ilk defa bir gece maçı oynandı. Ben herkese çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın Ülke genelinde yapmış olduğu Spor Tesisleri yatırımının en güzel örneklerini Delice Spor ve Sulakyurt Belediye Spor arasında Aydınlatmalı Sentetik Çim Sahamızda oynanan gece maçıyla görmekteyiz. Tesisimiz Ülkemize, Milletimize, İlimize ve Spor Severlere hayırlı olmasını diliyorum dedi