Okul Sporları 2016-2017 eğitim öğretim yılı faaliyet programında yer alan Okul Sporları Minikler Kız-Erkek Yüzme müsabakaları sona erdi.

18 Nisan 2017 tarihleri arasında Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Okul Sporları Minikler Kız-Erkek Yüzme müsabakalarına 8 okul 50 sporcu katıldı.

Yarışmalar; serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek kategorilerinde 50 metre, 100 metre ve 200 metrede gerçekleştirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ödül töreninde yaptığı konuşmada; Yüzme sporunun 7’den 70’e herkese faydalı olduğunu, yüzme sporu sayesinde insan vücudunun her tarafının çalıştığını, genç nesillerin yüzmeyi mutlaka öğrenmeleri gerektiğini ve bu sayede yaşanan boğulma olaylarının önüne geçilebileceğini söyledi. Halkımıza spor yaptırabilmek için Olimpik Yüzme Havuzumuzda 5 antrenörümüz görev yapmaktadır ve haftanın 6 günü sabah 09:00’dan gece 22:00’e kadar hizmet vermekteyiz. Tüm halkımızı Olimpik Yüzme Havuzumuzu kullanmaya davet ediyoruz dedi. Ünlü konuşmasının sonunda müsabakaların düzenlenmesinde emeği geçen Okul Sporları İl Temsilcimize, beden eğitimi öğretmenlerimize, müsabakaya katılan sporcularımıza ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü personeline teşekkür ediyorum, turnuvaya katılan bütün sporcuları tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı.