Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Keskin Kız Öğrenci Yurdu, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Vali Ali Kolat ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Keskin Kız Öğrenci Yurdu,TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Vali Ali Kolat ve Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Genel Müdür Prof. Dr. Kaymakcan, törende yaptığı konuşmada, Kredi Ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan 340 öğrenci kapasiteli yurdun Keskin ilçesine ve Kırıkkale'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumunun üniversite öğrencilerine hizmet eden bir kurum olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaymakcan, şöyle konuştu:

"Yurtlar yaparak ve burs vererek öğrencilere destek verilmektedir. İsteyen her öğrenciye 300 lira kredi veriliyor. Ülkemizde 554 bin öğrenciye kredi, 100 bin öğrenciye burs verilmektedir. Yurtta kalan öğrencilerimize ise aylık 250 lira beslenme katkısı ödenmektedir. Yurtta kalan öğrencilerimiz internetten ücretsiz yararlanmaktadır. Öğrencilerimizin kendi evlerindeki gibi rahat etmeleri için çalışıyoruz."

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal da Keskin ilçesinin önemine değinerek, ilçe halkının kendilerinden talepleri olan kız öğrenci yurdunun yaptırılarak bugün açılışının gerçekleştirildiğini, ilçenin ihtiyacı olan diğer projelerin ise devam ettiğini kaydetti.

Kırıkkale Valisi Kolat ise Keskin'de bin 500'e yakın kayıtlı öğrencinin olduğunu belirterek, öğrencilerin sadece kendilerini değil, bulundukları kenti de eğittiklerini bildirdi.

Vali Kolat, sözlerini şöyle sürdürdü:"Keskin hem sosyal hem de kültürel anlamda önemli bir yere sahip. Keskin, Kurtuluş Savaşı'nda para toplayıp orduya silah ve uçak veren ciddi manada destek veren bir ilçedir. Bu çok nadir olan bir şeydir. Dolayısıyla da Keskinlilerle de gurur duyuyoruz. Bu vatan için kendilerini feda etmişlerdir. Bu şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu anlamda Keskin tarihi bir yapıya da sahip. Tarihi dokuyu güzelleştirmek ve yenilemek anlamında Rahmi Pehlivanlı Müzesi, Taş Mektep olsun bunlarla ilgili çalışmaların da bir kısmını tamamladık, bir kısmını da sürdürüyoruz. Bu anlamda tarihi dokuyu tekrar kazandıracak ve eski canlılığa tekrar ulaşacaktır."

Konuşmaların ardından Keskin Kız Öğrenci Yurdunun açılışı yapıldı. Açılışın ardından davetliler yurdu gezerek yetkililerden bilgi aldı.