Hokey Federasyonunun faaliyet takviminde yer alan 2019-2020 sezonu U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası 11-15 Aralık 2019 tarihleri arasında Malatya’da oynandı.

İlimizi temsilen U16 Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılan Kırıkkale GSİM Spor Kulübü oynamış olduğu 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 19 puanla namağlup Türkiye Şampiyon oldu.

Türkiye’nin 4 bölgesinde yapılan grup müsabakalarına toplamda  20 takım katıldı ve ilimizi temsilen katılan Kırıkkale GSİM Spor Kulübü 1-4 Kasım 2019 tarihleri arasında Amasya’da düzenlenen grup müsabakalarını birinci tamamlayarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı.

Muğla Olimpik GSK, Adana Büyükşehir SK, İstanbul Haydarpaşa SK, Ordu Fatsa SK, Kocaeli Barak GSK, Gaziantep Polis gücü SK, Gaziantep Doruk GSK katıldığı U16 Türkiye Şampiyonasında bu denli büyük kulüplerin her birini yenen Kırıkkale GSİM Spor Kulübü nağmalup şampiyon olarak ilimizi gururlandırdı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haluk Karahan yaptığı açıklamada; Hokey Antrenörümüz Efe Bozkurt yıllardan beri gecesini gündüzüne katarak, yılmadan usanmadan sporcu yetiştirmeye çalışmaktadır. 11-15 Aralık 2019 tarihleri arasında Malatya’da düzenlenen U16 Kızlar Türkiye Şampiyonasında elde etmiş olduğu bu başarıdan dolayı kendisini ve sporcularını tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum dedi.