Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 81 ilde eşzamanlı olarak “Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesini” hayata geçiriyor.

 

         Ülke genelinde gençler arasında oldukça yaygın ve popüler olan cep telefonu kullanımı, hayatımızın büyük bir kısmını etkisi altına almaktadır. Bu nedenle, kısa süreliğine de olsa gençlerimizin sosyal medyada mola vermesini sağlamak amacıyla,Gençlik Merkezleri atölye faaliyetleri ''Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi'' kapsamında alışveriş merkezlerindeve şehrin en işlek meydanlarındagençlerle buluşuyor.

         İl Müdürü Haluk Karahan yaptığı açıklamada, “Birlik ve beraberlik temasıyla yola çıkan ‘Sosyal Medyadan Sosyal Meydana Projesi’ yıl içerisinde dört defa düzenlenmekte olup, Gençlik Merkezlerimiz tarafından yürütülen bu projeyle gençlerimizin sosyal medya bağımlılığını azaltmak, farkındalık oluşturarak onları toplumla bir araya getirip milli ve manevi değerlerimizle sosyalleştirmek; sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerle hayatın içinde aktif bir şekilde yer almalarını sağlamak amaçlanmaktadır.” dedi.   

  

         Kırıkkaleli gençler, Kırıkkale Gençlik Merkezlerince Podium Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen 'Sosyal Medyadan Sosyal Meydana' etkinliğiyle bir araya geldi. Etkinlikte; akıl ve zekâ oyunları, robotik kodlama, takı tasarım, ebru, dart, mis sabun, tezhip, resim, el sanatları sergisi ve Yeşilay standı yer aldı.Stantları gezen gençlerimiz,  sosyal aktivitelerle motive oldu. Ekran başında vakit harcamaktansa, bugün akranlarıyla zaman geçirerek yeni arkadaşlıklar edindiler ve sosyal meydanın tadını doyasıya çıkardılar.