Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezlerince gençlerin tarih bilincinin arttırılması ve vatan sevgisinin pekiştirilmesi amacıyla üniversite, yurt ve okullarda öğrenim gören gençlik merkezlerine üye 200 temsilci gencimize podium avm sinemasında vizyona giren Sarıkamış Harekâtının konu edildiği “Beyaz Hüzün” adlı film seyrettirildi.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Haluk KARAHAN yaptığı açıklamada, “Sarıkamış harekâtı şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak tarihimizde yer alan bir yiğitlik destanıdır. Mehmetçiğimizin şartların tüm olumsuzlukları karşısında gösterdiği cesaret, sabır ve metanet Sarıkamış harekâtında tarihte eşine az rastlanılan bir mücadele örneğidir.  Zorlu iklim ve arazi koşullarında düşmana karşı verdiği bu amansız mücadelede Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmadan Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kastedenlere karşı canını çelikten siper ederek, vatan uğruna çıkılan bu yolda asla geri dönmeyi düşünmemişlerdir. Sarıkamış’ın 105.yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyetinin kurulması ve yaşatılması için mücadele eden, ülkemizin bekası insanımızın hürriyeti için canlarını bir saniye bile düşünmeden feda eden şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yahşihan Gençlik Merkezi Müdürü Sezai ARSLAN gençlik merkezi proje ve faaliyetlerinin ilimizde tüm gençlere duyurulabilmesi amacıyla, üniversite, yurt ve okullarda öğrenim gören gençlerden temsilci gençlerin belirlendiğini söyleyerek, gençlerimize tarih bilinci ve vatan sevgisinin aşılanarak şuurlu bir gençliğin yetiştirilmesi için bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Kendisine bağlı birliği Sarıkamış'a ulaştırmak için zorlu bir mücadeleye giren askerlerin hayatını konu alan Beyaz Hüzün adlı film gençlik merkezlerine üye 200 gencimiz tarafından beğeniyle seyredildi.