Judo İl Temsilciliğinin 2014 faaliyet programında yer alan Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Kardeş İller Judo Turnuvası geçtiğimiz hafta sonu Atatürk spor salonunda yapılan müsabakalarla tamamlandı.

                Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat ilinde toplam 200 sporcunun yarıştığı müsabakalar da sporcularımız 32 Kg da Tuğçe Bedir ve 52 Kg da Rabia Mazılıgüney 1. Olurken 57 Kg da Zeynep Demir 2. oldu. Bu sonuçlara göre Minikler ve Yıldızlar kategorisinde yapılan müsabakalarda Bayanlarda;1. Aksaray, 2.Kırşehir, 3.Kırıkkale oldu.

Müsabaka dönüşü il müdürümüzü ziyaret eden sporcular il müdürümüze spora olan desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü konuşmasında antrenör Didem Özcan ve sporculara başarılarından dolayı tebrik ederek başarıların devamını diledi. Spordaki başarılarının aynı zamanda derslere de yansıyacağını belirten aynı zamanda sporcuların beslenmelerine ve uyku düzenlerine de dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Ünlü sporcu ahlakının önemine de değindi. Gençlerin sportif faaliyetlere katılarak topluma daha yararlı bireyler olacağını söyledi. Daha sonra sporculara hediyeleri verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.